loading
close
SON DAKİKALAR

Petrol-İş Sendikası’nda AKP’li başkan dönemi

Petrol-İş Sendikası’nda AKP’li başkan dönemi
Tarih: 07.09.2015 - 11:47
Kategori: Sendika

Petrol-İş Genel Kurulu’nda seçimlerin galibi, AKP’ye yakınlığıyla bilinen Ali Ufuk Yaşar oldu. Yaşar 170 oyla başkanlığa seçilirken, 78 oyda kalan Mustafa Öztaşkın görevine veda etti.

Türkiye Petrol Kimya Lastik İşçileri Sendikası (Petrol-İş) 27. Olağan Genel Kurulu’nda dün seçim heyecanı vardı. Yeni başkanın ve genel merkez yönetiminin belirlenmesi için yapılan seçimleri, AKP’ye yakınlığıyla bilinen Ali Ufuk Yaşar’ın listesi kazandı.
İstanbul Altunizade’de bulunan Petrol-İş Genel Merkezi’nde gerçekleşen Genel Kurul’da oy kullanma işlemi dün sabah saat 09.00’da başladı. İki listenin yarıştığı seçimler için 16 şubeden 250 delege oy kullandı.

Seçimlerde 16 yıllık mevcut Başkan Mustafa Öztaşkın’ın başkanlığındaki liste ile AKP’ye yakınlığıyla bilinen Genel Sekreter Ali Ufuk Yaşar’ın başkanlığındaki liste yarıştı. Oy kullanma işleminin saat 17.00’de tamamlanmasının ardından oy sayma işlemine geçildi. Ali Ufuk Yaşar’ın listesi 170 oy alırken, Mustafa Öztaşkın’ın listesi 78 oyda kaldı. 1 oy da geçersiz sayıldı.

Seçimi kaybeden Mustafa Öztaşkın, yaptığı konuşmada, “Tüm tartışmalara, strese, söylemlere rağmen demokratik bir yarış yaşadık. 16 yıl bu sendikaya başkanlık yaptım, bu benim şeref madalyamdır. Ben sizin genel başkanınızdım ve ölünceye kadar da genel başkanınızım. Kaybedenler kazanının altını oymaya çalışıyor ama ben bunu yapmayacağım. Emekli bir sendikacı olarak üzerime düşen her şeyi elimden geldiğince yapmaya devam edeceğim” dedi.

Petrol-İş Sendikası’nın yeni Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşar ise şunları kaydetti: “Bugün itibariyle 35 bin üyemizin yükünü sırtımda hissediyorum. Zafer naraları atmayacağım. Zafer inanan, direnen emekçilerin olacak. Öztaşkın’dan ricam desteğini esirgememesi. Beraberce yürüyeceğiz. Hepinizi yeni seçilen yönetimimle selamlıyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.”

Yeni yönetim

Petrol-İş’in yeni yönetimi şu isimlerden oluşuyor:
Genel Başkan: Ali Ufuk Yaşar
Genel Sekreter: Ahmet Kabaca
Genel Mali Sekreter: Turgut Düşova
Genel Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri: Mustafa Tekik
Genel Yönetim Sekreteri: Ünal Akbulut

Kadir Ünal

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları