loading
close
SON DAKİKALAR

Pilot bölge olarak Muğla'yı seçtiler

Pilot bölge olarak Muğla'yı seçtiler
Tarih: 13.02.2012 - 06:59
Kategori: Eğitim

Konya Selçuk Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama öğrencileri, “Planlama Stüdyosu Alan Araştırması” projesi kapsamında Muğla’yı pilot bölge seçti.

Konya Selçuk Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü 2. sınıf öğrencileri ve öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Çağlar Meşhur, Dr. Arzu Taylan, Dr. Elif Gündüz, Dr. Kadriye Topçu, tarihi, doğası ve kültürel zenginlikleri ve bu değerlerin gelecek kuşaklara aktarılmasında yapılan kentleşme çalışmalarından dolayı Muğla Merkez ilçeyi “Planlama Stüdyosu Alan Araştırması” dersinde pilot şehir seçti.

Beş gün boyunca Muğla Merkez ilçede Muğla Belediyesinin yapmış olduğu projeleri yakından takip eden ve ders kapsamında çalışma yapan Konya Selçuk Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü 2. sınıf öğrencileri, “Çalışmalarımız sırasında Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Muğla İmar ve Şehircilik Müdürü Fehmi Türer ile Şehir ve Bölge Plancısı Gökçen Kasapoğlu’na yardımlarından dolayı çok teşekkür ederiz. Muğla’nın tarihi, doğası ve kültürel değerlerini hiç bozmadan koruyup, aynı zamanda modern çağın gereklerine uygun olarak planlayan Muğla Belediyesi, projeleri ile meslek hayatımızda hep hatırlayacağımız bir örnek oldu” dediler.

Muğla Belediyesinin restorasyon ve konservasyon çalışmaları ile korumacılık konusunda göstermiş olduğu hassasiyetin önemine işaret eden Selçuk Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim üyeleri “Öğrencilerimiz açısından oldukça faydalı bir araştırma gezisi oldu. Geleceklerinde aynı planlama etiği ile meslek hayatlarını sürdürmelerini içtenlikle diliyoruz” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları