loading
close
SON DAKİKALAR

Pınar Aydınlar'a 5 yıla kadar hapis istemi

Pınar Aydınlar'a 5 yıla kadar hapis istemi
Tarih: 24.05.2012 - 15:38
Kategori: Gündem

Türkücü Pınar Aydınlar (Sağ) ve Grup Munzur üyeleri hakkında, 'terör örgütü propagandası yapmak' iddiasıyla, 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı...

Türkücü Pınar Aydınlar (Sağ) ve Grup Munzur üyeleri hakkında, 'terör örgütü propagandası yapmak' iddiasıyla, 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuksuz yargılanan sanatçı Pınar Aydınlar ve Tolga Sağ ile avukatları katıldı. Duruşmayı CHP Malatya İl Teşkilatı üyeleri ile bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri de izledi.

Duruşmada ilk olarak savcılık tarafından Pınar Aydınlar ile ilgili hazırlanan iddianamenin daha önce tebliğ edildiği ifade edildi. Malatya Cumhuriyat Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Tunceli'nin Hozat ilçesinde 29 Temmuz-1 Ağustos 2010'da 10. Munzur Kültür ve Doğa Festivali'nde konserler sırasında, sahne platformunun önünde ellerinde İbrahim Kaypakkaya ve Mao resimleri olan 30 kişilik grubun, Partizan yazılı kepler giydikleri, sürekli 'Ovacık şehitleri ölümsüzdür', 'Mahir, Hüseyin, Ulaş, kurtuluşa kadar savaş', 'Güler Zere ölümsüzdür', 'Önderimiz İbrahim, İbrahim Kaypakkaya' şeklinde sloganlar atarak, konseri TKP/ML terör örgütünün gösterisi haline getirdiklerinin tespit edildiği belirtildi. Sanatçı Pınar Aydınlar, Grup Munzur üyeleri Özlem Gerçek ve Ercan Duman hakkında Munzur Festivali'nde söyledikleri Kızıldere Ağıtı, Ali Haydar ve Kırmızı Gül şarkılar nedeniyle, 'TKP/ML propagandası yapmak' iddiasıyla, 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Sanatçı mahkemede yaptığı savunmada, olayda bir terör örgütü propagandası gibi bir kastının olmadığını belirtti. Konserde söylenen parçaların Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan izinli olduğunu anlatan Pınar Aydınlar, "Ezgi ve ağıtların yazarı ben değilim. 30-40 yıl öncesine ait. Bunun suç olmadığını düşünüyorum. İfade özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilmesini bekliyorum." dedi.

Sanık avukatlarını dinleyen mahkeme heyeti ara kararı açıkladı. Dosyada sunulan bilirkişi raporu ile delil görüntülerinin bulunduğu DVD'nin birbirine uyumlu olup olmadığına ilişkin rapor hazırlanmasına ilişkin naip hakim atanması kararlaştırıldı. Mahkeme heyeti, iddianamede belirtilen Kırmızı Gül türküsünün çözümünün yapılması ve bununla ilgili ek bilirkişi raporu hazırlanmasını kararlaştırarak duruşmayı 19 Temmuz tarihine erteledi.

Malatya Cumhuriyat Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Dersim'in Hozat ilçesinde 29 Temmuz-1 Ağustos 2010'da 10. Munzur Kültür ve Doğa Festivali'nde konserler sırasında, sahne platformunun önünde ellerinde İbrahim Kaypakkaya ve Mao resimleri olan 30 kişilik grubun, Partizan yazılı kepler giydikleri, sloganlar atarak, konseri örgütün gösterisi haline getirdikleri iddia ediliyor.

Sondakikahaber

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları