loading
close
SON DAKİKALAR

Pınar Gültekin'i katleden Cemal Metin Avcı 7'nci kez hakim karşısına çıktı

Pınar Gültekin'i katleden Cemal Metin Avcı 7'nci kez hakim karşısına çıktı
Tarih: 01.11.2021 - 17:57
Kategori: Gündem

Muğla'da Pınar Gültekin'in katleden Cemal Metin Avcı'nın yargılandığı davada, bugün 7'nci duruşma görüldü. Duruşmada şifreli dosyalara yönelik Ankara'da çalışmaların devam ettiği belirtildi. Adli tıp raporunun ise henüz gelmediği belirtildi. Duruşma mahkeme heyeti tarafından 20 Aralık tarihine er...

Pınar Gültekin'in katili Cemal Metin Avcı'nın yargılandığı davada 7'nci duruşması bugün görüldü.

Duruşmada Amerika Birleşik Devletleri'nden gelen verilerin Ankara Siber Suçlar Daire Başkanlığında incelendiği, gelen verilerin açılamadığı için Gültekin'in telefonuna ulaşım sağlanamadığı öğrenilirken, Gültekin ailesinin avukatı, "ABD'den gelen veriler açılmıyor. Şimdi bir 11 ay daha mı bekleyeceğiz. Pınar'ın ailesi artık yargılamanın bitmesini istiyor" dedi. Cemal Metin Avcı'nın avukatı ise, ABD'den gelen verilerin açılmasının imkansız olduğunu söyleyerek, ABD ile yeniden müzekkere yapılması talebinde bulundu.

Duruşmaya Cemal Metin Avcı ve kardeşi Mertcan Avcı SEGBİS aracılığı ile cinayetten sonra olay yerine giderek delilleri gizlemeye çalıştıkları suçlamasıyla haklarında iddianame hazırlanan sanığın babası Selim Avcı, boşandığı Eda K. ve ortağı Şükrü Gökhan Orhan katıldı.

“ABD'DEN GELEN CEVAP ANKARA'DA İNCELENİYOR”

Duruşmada, ABD'den gelen müzekkere cevabının tercümesinin yapıldığı, gelen verilerin önce Muğla Siber Suçlara, ardından Ankara Siber Suçlar Daire Başkanlığı'na gönderildiği öğrenildi. Şifreli dosyalara yönelik Ankara'da çalışmaların devam ettiği belirtildi. Adli tıp raporunun ise henüz gelmediği belirtildi.

"ŞİMDİ 11 AY DAHA MI BEKLEYECEĞİZ?"

Pınar Gültekin'in aile avukatı duruşmada yaptığı konuşmada, "Biz sanığın tahrik indirimi alması için 11 aydır bekliyoruz. Pınar'ın ailesi artık yargılamanın bitmesini istiyor. Tekrar ABD'ye müzekkere yazılmasını istemiyoruz. Pınar'ın tüm özel hayatı açılmaya çalışıldı. Şimdi ABD'den gelen veriler açılmıyor. Bir 11 ay daha mı beklenecek" dedi. Gültekin ailesinin diğer avukatı ise, yeni bir adli tıp raporunu gereksiz bulduğunu, ilk raporda Pınar'ın canlıyken yakıldığının belirlendiğini dile getirdi.

CEMAL METİN AVCI: "BENİM TEHDİT EDİLDİĞİM ORTADA"

Cemal Metin Avcı ise, "Raporla ilgili olan sonucu ve aileme yönelik suçlamaları reddediyorum. Pınar'ın en yakın ev arkadaşı bile beni tehdit ettiğini söylüyor. ABD'den gelen cevapta bir şey çıkmasa bile beni tehdit ettiği ortada. Ben bir suç işledim ve çok pişmanım. Fakat benim o dönem tehdit altında olduğumu unutmamak gerekiyor" iddialarında bulundu. Duruşma mahkeme heyeti tarafından 20 Aralık tarihine ertelendi.

NE OLMUŞTU?

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin, 16 Temmuz'da kaybolmuş, yapılan soruşturmanın ardından Cemal Metin Avcı isimli erkeğin Pınar Gültekin'i katlettiği ortaya çıkmıştı.

Adliyeye sevk edilen katil Cemal Metin Avcı, çıkarıldığı mahkemece 'canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmek' suçundan tutuklanmıştı. Avcı'nın kardeşi Mertcan Avcı'nın telefon sinyallerinden, ağabeyi ile aynı zamanda bağ evinde olduğu tespit edilmişti. Gözaltına alınan Mertcan Avcı da sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanmış; Geçen 15 Şubat'taki duruşmada ise imza atma yükümlülüğü ve yurt dışı çıkış yasağıyla birlikte tahliye edilmişti.

Pınar Gültekin'in ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Cemal Metin Avcı'nın annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, boşandığı Eda Karagün ile ortağı Şükrü Gökhan Orhan'ın da delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme suçunu işlediğini söylyerek şikayetçi olmuştu.

Muğla Cumhuriyet Savcılığı, 2 Ekim'de şüpheliler hakkında ek kovuşturmaya yer olmadığına karar vermişti. Avukat Epözdemir ise karara itiraz etti. Muğla Sulh Ceza Hakimliği de itirazın kesin olarak reddine hükmetmişti.

ANNE, BABA, ESKİ EŞ VE ORTAK HAKKINDA İDDİANAME

Avukat Epözdemir, Muğla Sulh Ceza Hakimliği'nin verdiği kesin kararın Adalet Bakanlığı'nca kanun yararına bozulması istemiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurmuştu. Başsavcılık, kararı bozarak 4 kişi hakkında iddianame hazırlanmasına karar vermişti.

Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Selim Avcı, Ayten Avcı, Eda Karagün ile Şükrü Gökhan Orhan'ın kasten öldürme sonrasındaki bir zaman diliminde, olay mahalline birlikte gidip, suç delillerini yok edip, gizlediklerine dair haklarında yeterli şüphe bulunduğuna kanaat getirerek ayrı ayrı cezalandırılmalarına karar verilmesini talep etmişti.

Kaynak : BirGün

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları