loading
close
SON DAKİKALAR

Pınar Gültekin'in katili Cemal Metin Avcı: İstanbul Sözleşmesi'nin iptal edilmesi iyi oldu

Pınar Gültekin'in katili Cemal Metin Avcı: İstanbul Sözleşmesi'nin iptal edilmesi iyi oldu
Tarih: 12.07.2021 - 17:23
Kategori: Gündem

Pınar Gültekin'i katleden Cemal Metin Avcı ile kardeşi Mertcan Avcı'nın yargılanmasına devam edildi. Duruşma sırasında sosyal medyada linç edildiğini söyleyerek ‘mağduriyet’ yaşadığını savunan Cemal Metin Avcı’nın, “İstanbul Sözleşmesinin iptal edilmesi iyi oldu” ifadesi dikkat çekti. ...

Muğla’nın Menteşe ilçesi KarabağlarYaylasında Pınar Gültekin'i katleden Cemal Metin Avcı ile kardeşi Mertcan Avcı'nın yargılanmasına Muğla 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde 5'inci duruşma ile devam edildi.

Gültekin ailesi avukat Rezan Epözdemir aracılığıyla, sanık Cemal Metin Avcı'nın annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı ve Şükrü Gökhan Orhan’ın suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme suçunu işlediğini belirterek şikayetçi oldu. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, 3 şüpheli hakkında iddianame düzenlenmesine karar verdi. Kararda, İzmir Adli Tıp Grup Başkanlığı'nın 18 Ağustos 2020 tarihli raporunda 'olay yerinde bulunan bir varil içerisinden ele geçirilen sigara izmaritlerinin şüpheliler Şükrü Gökhan ve Ayten Avcı'nın DNA profiliyle uyumlu olduğunun tespit edildiği' bilgisi ile Selim Avcı ve Şükrü Gökhan Orhan’ın kullandıkları araçların cinayetin işlendiği gün bağ evi civarında olduğunun belirlenmesi gerekçe gösterildi.

BirGün'den Berkay Sağol'un haberine göre; Cemal Metin Avcı, duruşmada yaptığı konuşmada, sosyal medyada ‘linç edildiğini ve bu nedenle mağdur olduğunu’ savundu. Avcı, ayrıca “İstanbul Sözleşmesinin iptal edilmesi iyi oldu” diye konuştu.

KATİL AVCI: İLK YARDIM BELGEM VAR

Duruşmada Pınar Gültekin'in ölmeden yakıldığına yönelik sorulara cevap veren Cemal Metin Avcı, “İlk yardım belgem var. Pınar'ın öldüğünü kontrol etmiştim. 15 dakika sonra yok etmek amacıyla bunu yaptım. Çok pişmanım” dedi.

Avcı, şunları söyledi:
“Son gelen adli tıp raporuna katılmıyorum. Benim ilk yardım belgem var. Kişinin öldüğünü kontrol etmiştim. 15 dakika sonra yok etmek amacıyla bunu yaptım. Çok pişmanım. Keşke olmasaydı. Olayın en başından itibaren detaylı bir şekilde anlattım. Bunu tek başıma yaptım. Keşifte varili taşıdığımı gördünüz. Olmamış şeyleri olmuş gibi anlatmasınlar. Kameralarda görülen araçlar da aileme ait araçlar değil."

Katil Avcı’nın avukatı ise, İzmir Adli Tıp Grup Başkanlığınca düzenlenen rapora karşı çıktı.

AVUKAT EPÖZDEMİR: DAVA İLERLEYEMİYOR

Pınar Gültekin'in yaşarken yakıldığı iddialarının ardından mahkemeye gönderilen adli tıp raporunda Gültekin'in ölüm zamanının belirlenemediği belirtilirken, avukat Rezan Epözdemir'in ABD'ye yazılan müzekkereden vazgeçilmesi talebi reddedildi.

Pınar Gültekin'in aile avukatı Rezan Epözdemir, “Dava ilerleyemiyor. Tüm taleplerimiz ve çabalarımız sürüncemede kalıyor. Yargılamanın başından bu yana haksız tahrik savunması var. Cemal Metin Avcı Pınar'ı kendisini tehdit ettiği için öldürdüğünü söyledi. 'Bana bıçak çekti o yüzden öldürdüm' dedi. Olay yerinde bıçak yok. Pınar'ın bıçak çekmediği belli. Biz neden ABD'den telefon kayıtlarını istiyoruz. Kız katledildi ama haketmişti mi demek istiyorsunuz. Bu yargılamada mahkemenin 2 yıl öncesine kadar telefondaki belgeleri istemesini anlayamıyoruz. Maktulenin özel hayatını mı yargılıyoruz?" dedi.

Epözdemir, “Bu cinayet tek başına işlenemez. Cemal'in ailesi ve ortağı bağ evine gidiyor. Ayten ve Selim Avcı maktule orada mı bakmaya gittik diyorlar. Ortakları ise tadilat için gittiğini söylüyor. Sigara izmaritleri ve DNA örnekleri ile orada oldukları ortaya çıktı. Suç delillerini gizleme ve değiştirme amacıyla o eve gitmişler dedik. Kanun yararına bozma talebimiz kabul edildi, Fakat biz mahkeme heyetinin bağımsız ve tarafsız olduğunuzu düşünmüyoruz. Siz adil değilsiniz, adil de görünmüyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Duruşma 27 Eylül tarihine ertelendi.

PINAR GÜLTEKİN CİNAYETİ

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin, 16 Temmuz'da Akyaka Mahallesi'nde yalnız yaşadığı evinden ayrılmış, aynı gün ablasıyla telefonla görüştükten sonra kendisinden bir daha haber alınamamıştı. Ailesinin Akyaka Jandarma Komutanlığına kayıp ihbarında bulunması üzerine başlatılan çalışmada Gültekin'i tanıyan kişilerin listesi çıkarılmış ve bölgedeki güvenlik kamerası kayıtları incelenerek görgü tanıklarının ifadelerine başvurulmuştu.

Şüphe üzerine gözaltına alınan Cemal Metin Avcı, ilk ifadesinde hakkındaki suçlamaları kabul etmese de deliller ortaya konunca Gültekin'i bağ evinde öldürdüğünü, cansız bedenini yaktıktan sonra varille Gülağzı mevkisindeki ormanlık alana attığını itiraf etmişti. Katil zanlısı Avcı, nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.

Cemal Metin Avcı'nın kardeşi Mertcan Avcı da soruşturma çerçevesinde telefon sinyallerinin ağabeyiyle aynı zaman diliminde olay yeri ve yakınlarında tespit edilmesi üzerine jandarma ekiplerince gözaltına alınmış, 2 Ekim'de "delil karartmak" suçlamasıyla çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmış, 3’üncü duruşmada ise yurt dışı çıkış yasağı uygulanarak tahliye edilmişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları