loading
close
SON DAKİKALAR

Pınar Karşıyaka, FIBA Şampiyonlar Ligi'nde finale çıktı

Pınar Karşıyaka, FIBA Şampiyonlar Ligi'nde finale çıktı
Tarih: 08.05.2021 - 14:55
Kategori: Spor

Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde finale yükselen ve Hereda San Pablo Burgos ile karşı karşıya gelecek olan Pınar Karşıyaka'da hedef kupayı Türkiye'ye getirmek.

Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde finale yükselme başarısı gösteren Pınar Karşıyaka, yarın TSİ 19.00’da İspanya temsilcisi Hereda San Pablo Burgos ile karşı karşıya gelecek.

Şampiyonlar Ligi Kupası’nı Türkiye’ye getirmek isteyen İzmir ekibi, maça odaklanmış durumda. Yarı finalde Casademont Zaragoza’yı mağlup ederek finale yükselen Karşıyaka, Rusya’nın Nizhny Novgorod kentindeki Nagorny Arena’da rakibiyle mücadele edecek. Kulüp tarihinin ilk Avrupa Şampiyonluğu için parkeye çıkacak olan Ufuk Sarıca’nın öğrencileri, maçı kazanması durumunda Basketbol Şampiyonlar Ligi Kupası’nı da müzesine götürmeyi başaran ilk Türk takımı olacak.

Daha önce Türkiye’den Banvit, FIBA Şampiyonlar Ligi organizasyonunun ilk yılında 2016-2017 sezonunda finale çıkmasına rağmen Iberostar Tenerife’ye 63-59 yenilip ikincilikte kaldı. Karşıyaka’nın finaldeki rakibi Burgos, çeyrek finalde Hapoel Holon’u 86-77, yarı finalde Strasbourg’u 81-70 yenip üst üste ikinci kez finale çıktı. İspanyol ekibi, geçen sezon koronavirüs salgını nedeniyle mart ayında ertelenip Ekim 2020’de tamamlanabilen Şampiyonlar Ligi’nde Yunanistan’ın ev sahipliğinde düzenlenen finallerde AEK’yı 85-74 yenerek şampiyonluğa ulaştı. Burgos, temsilcimizi mağlup ederse kupayı art arda 2 kez kazanan ilk takım olacak.

8 YIL SONRA FİNALDE

Pınar Karşıyaka, Avrupa’da Antrenör Ufuk Sarıca yönetiminde 8 yıl sonra tarihinde ikinci kez finale çıktı. Kaf-Kaf, daha önce Ufuk Sarıca’nın kulüpteki ilk dönemi olan 2012-2013 sezonunda FIBA Eurochallenge’ta final oynadı. Yeşil-kırmızılı ekip, ev sahibi olduğu Final Four’da finalde Krasnye Krylya’ya, 17 sayı farkla öne geçmesine rağmen, 1 sayıyla mağlup olup kupayı ıskaladı. Avrupa’da 1975-1976 sezonundan beri 46 yıldır mücadele eden, 2010-2011 sezonundan bu yana aralıksız 11 yıldır farklı Avrupa kupalarında boy gösteren Kaf-Kaf, daha önce Şampiyonlar Ligi’nde 2 kez çeyrek finalde elendi. Geçen sezon en büyük favorisi olduğu FIBA Europe Cup koronavirüs pandemisi yüzünden yarı finalde iptal edilen Karşıyaka, bu kez finale ulaştı.

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları