loading
close
SON DAKİKALAR

Pioneer'dan yeni Sanal DJ!

Pioneer'dan yeni Sanal DJ!
Tarih: 12.02.2012 - 09:28
Kategori: Bilim & Teknoloji

Pioneer’ın yeni Sanal DJ’i stil sahibi yeni kompakt formuyla dikkat çekiyor.

Pioneer, DJ araçlarına bir yenisini daha ekliyor, Pioneer’ın yeni Sanal DJ’i DDJ-ERGO-V Atomix Productions tarafından geliştirilen Virtual DJ Limited Edition yazılımının sezgisel kullanımı ile DJ’lik deneyimine vurgu yapan bir tasarıma sahip. 

DDJ-ERGO-V ses kalitesinden ve özelliklerinden hiçbir ödün vermeden kurulum ve performans konularını basit bir hale getiriyor. Taşınabilir boyutlara ve keskin çizgilere sahip bu cihaz, bilgisayarınıza bağlanan ve gücünü veri yolundan alan tek bir güç kablosu ile tamamlanıyor.

Pioneer DDJ-ERGO-V’da tüm önemli kontrol ve efektler tek bir tuşla ulaşılabilecek ve sezgisel olarak kullanılabilecek şekilde konumlandırılmış bulunuyor. Hızlı erişim özellikleri arasında dört dek kontrolü, filtreler, FX, Hot Cue'lar, Sample bank'lar ve ayrıca loop sampling yer alıyor. Pioneer profesyonel mikser serisinde bulunan yüksek kaliteli ses devreleri ve ikili konumlama seçenekleri gibi özellikleri DDJ-ERGO-V modelinde buluşturarak kullanıcıların bu fiyat düzeyinde karşılaşmayı tahmin etmeyeceği özellikleri ile beklentilerin ötesine geçiyor.

DDJ-ERGO-V, beraberinde kutudan çıktığı anda çalışmaya hazır olarak gelen Atomix Productions Virtual DJ Limited Edition ile birlikte sunuluyor.  En üst düzey yazılımların bile ulaşamayacağı özelliklerle donatılmış olan Virtual DJ LE, DJ'lere ek bir güncelleme ücreti ödemeden müzik ve videolar üzerinde modern remiks efektlerini deneme, mixleme ve scratchleme olanağı sunuluyor. Otomatik senkronizasyona sahip dört dek üzerinde sekiz tane sample, smart loop ve diğer pek çok özelliğe anında erişebiliyor. Mix'inizin otomatik beatgridleri, çok ayrıntılı waveformlar ve controller ile uyumlu bir yazılım arayüzü kullanarak kolayca takip edilebiliyor.

Yeni DDJ-ERGO-V yaklaşımı ile DJ'liğe görsel açıdan farklı bir boyut kazandırıyor. Pulse kontrolü, hangi özelliklerin devrede olduğunu, beat eşleşmenizin ne ölçüde doğru olduğunu ve hangi parçanın yüklendiğini gösterme özelliğine sahip.

Temel Özellikler

Kutudan çıktığı anda DJ'lik yapabilmek için Virtual DJ LE ile birlikte sunulmaktadır

DDJ-ERGO, controller üzerinde Atomix Productions Virtual DJ Limited Edition, Pioneer orijinal kullanıcı Grafik Arayüzü ve pek çok performans işleviyle birlikte bir paket olarak sunuluyor.

DDJ-ERGO üzerinde dört dek için mix, filtreler, sample dekleri ve loop kaydı gibi en popüler işlevler için özel kontrol düğmeleri bulunuyor. Böylece, en önemli kontrol işlevlerine shift tuşuna basmadan erişim olanağı sağlanıyor. Shift tuşu DJ'ler tarafından daha da ileri performans özellikleri ve ayarlarına gereksinim duyulduğunda kullanılabiliyor.

Ayrıca, DDJ-ERGO, üzerinde bulunan MIDI çıkışı sayesinde pazardaki diğer pek çok DJ yazılımı ile uyumludur; Traktor kullanıcıları verilen TSI ayar dosyasını çalıştırarak tercih ettikleri yazılımı kullanabilme imkanına sahip.

Pulse kontrolü performans hassasiyetine görsel bir boyut kazandırıyor
Yeni geliştirilen Pulse kontrolü, ışık yardımıyla pitch, beatve efektlerin, ayrıca hangi deklerin kullanımda olduğuna dair görsel bir sunum sağlıyor.  Dahili LED'ler hassasiyet özelliğini arttırıyor ve DJ'lik sanatına yeni bir boyut kazandırıyor.

Pulse kontrol ana özellikleri

• Mix Pulse: Jog Wheel üzerinde bulunan mavi renkli bir LED, mix sırasında mix aralığının ne yakınlıkta olduğunu gösteriyor. Pitchteki uzaklık ne kadar fazlaysa, ışık o ölçüde zayıflıyor. Eşleşme iyileştikçe, ışık aynı ölçüde parlaklaşıyor.

• Beat Pulse: Kanal faderlarındaki LED'ler çalan parçadaki beat ile eşleşiyor. Ayrıca, ışığın kuvveti de çıkış düzeylerini gösteriyor; böylece bir parçanın miksin içinde olup olmadığını her zaman anlayabilme imkanı sunuluyor.

• Launch Pulse: Load düğmesinden Jog Wheel’a  doğru ilerleyen kırmızı bir ışık bir parçanın ne zaman yüklendiğini gösteriyor.

• FX Pulse: Jog Wheel üzerindeki çeşitli ışık desenleri, DJ'lerin hangi FX'leri uyguladıklarını açıkça gösteriyor.

DDJ-ERGO, en üst kalitede ses ve kullanım kolaylığı sağlamak için Pioneer'ın profesyonel serisinin özelliklerine sahip…
DDJ-ERGO, Pioneer'ın pro-DJ serisindeki 115 mm'lik Jog Wheel gibi bu fiyat düzeylerinde rastlanmayan pek çok özelliğe sahip. DDJ-ERGO’ nun controllerı, popüler DDJ-T1 ve DDJ-S1 ile aynı düzene sahip. Ayrıca controller üzerinden net ve güçlü bir çıkışı ses kaybı olmadan sunabilmek için ana çıkış terminalinde Pioneer'ın profesyonel mixerlerinde bulunan ses devrelerini kullanıyor.

Yenilikçi laptop entegrasyonu ile ekran her zaman DJ'in görüş alanında…
Pioneer'ın laptop dock  tasarımı sayesinde DJ'ler laptoplarını controller’ ın altındaki küçük alan içine yerleştirerek, klavyenin kontrol düğmelerini rahatça kullanırken bir yandan da ekranı rahatlıkla görebilirler. DDJ-ERGO ayakta ya da oturarak kullanıma göre ayarlanabilir ve bunun için controller’ ın sökülebilir  ayaklarını çıkararıp, herhangi bir yüzeye düz şekilde yerleştirmek yeterlidir.

Daha da kolay bir kullanım için gücünü tümüyle USB'den alıyor
DDJ-ERGO harici bir güç kaynağına ihtiyaç duymaz; bilgisayarınızdaki USB bağlantı noktasına bağlanarak tüm işlevleriyle kullanılabilir. LED'lerin parlaklığında ve güçlü ses çıkış düzeylerinde herhangi bir azalma yaşanmaz.

Eşsiz "Eğlenceli" tasarım konsepti her ortama uyum sağlar
Controllerın  siyah üst panel ve siyah- gri Jog Wheel dizaynı, yuvarlak kenarları ve beyaz kenar panel tasarımı ile göz kamaştırıyor. DDJ-ERGO kullanıldığı her mekana uyumu ile şıklık katıyor.

Diğer özellikler:

• Line ve MIC girişi

• Her cross-fader üzerinde ve her kanalda sektördeki ilk kilit mekanizması olan “P-LOCK Fader Cap” bulunur. Böylece performans sırasında düğmelerin kayması engellenmiş olur.

• Dahili ses arayüzü.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları