loading
close
SON DAKİKALAR

Pist Sezonu Yunanistan'da Açılacak

Pist Sezonu Yunanistan'da Açılacak
Tarih: 05.04.2012 - 14:44
Kategori: Spor

Motosiklet Federasyonu, Türkiye Pist Şampiyonası'nın 1. ayak yarışını Yunanistan'ın Serez Pisti'nde düzenleyecek...

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF), Türkiye Pist Şampiyonası’nın 1. ayak yarışını Yunanistan’ın Serez Pisti’nde düzenleyecek.

Federasyon Başkanı Bekir Yunus Uçar, AA muhabirine, şampiyonanın 1. ayak yarışını 14-15 Nisan tarihlerinde Yunanistan’da yapacaklarını belirtti.

Serez Pisti’nin İstanbul Park, Körfez ve İzmir pistlerinden, daha büyük ve daha güvenli olduğunu, ayrıca mesafe olarak da yakın olduğu için Yunanistan’ı tercih ettiklerini anlatan Uçar, "Ayrıca mevsim itibariyle şimdilik Serez daha uygun. Bundan sonraki yarışmaları İstanbul’da düzenlemek istiyoruz" dedi.

Şampiyonaya Yunanistan ve çevre ülkelerdeki sporcuların da katılabileceğini kaydeden Uçar, şöyle konuştu:
"Şampiyonanın yapıldığı gün Yunanistan’ın da bir şampiyonası varsa, onların şampiyonalarıyla bizimkini birleştirerek sporcular arasında daha büyük rekabet oluşmasına katkı sağlıyoruz. Bu rekabet de tabi ki yarışmada dakikalara ve saniyelere yansıyor. Birçok sporcumuzun bu tür rekabet yarışmalarında kendilerini geliştirdiğini gördük. Ayrıca sporcularımız da bu vesileyle uluslararası tecrübe kazanmış oluyor. Bu organizasyonlara özellikle, yurt dışı tecrübesi edinmeleri açısından küçük yaşlardaki sporcuları da götürüyoruz."

Serez yarışının İstanbul Park’taki organizasyondan daha düşük maliyetli olduğunu belirten Uçar, "Motosikletlerin taşınması, yurt dışı çıkış ve katılım ücretlerini biz karşılıyoruz. Ulaşımın bize 10-12 bin Avro, konaklamanın da 5-6 bin Avro gibi bir maliyeti var. Geçen sene İstanbul Park’ta ise sadece pistin kiralanmasına 30 bin Avro ödeniyordu. Dolayısıyla Serez Pisti güvenlik ve maliyet açısından bizim için daha cazip bir duruma gelmiş oluyor" diye konuştu.
Uçar, Serez yarışması için şimdiye kadar 103 sporcunun kayıt yaptırdığını söyledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları