loading
close
SON DAKİKALAR

Piyanist Aydın Esen: Bu orkestra Dünya'da sadece bizde var

Piyanist Aydın Esen: Bu orkestra Dünya'da sadece bizde var
Tarih: 14.09.2021 - 15:29
Kategori: Kültür & Sanat

Kolektif Hayalgücü Orkestrası İzmir'de muhteşem bir konser verdi. Ünlü Piyanist Aydın Esen, “Bu çocukları ileride çok iyi dinleyicileri olan güzel yerlerde, belki Paris, belki Berlin, belki Kopenhag’da göreceğiz. Ve bu şimdi sadece bizde var. Mürekkebin, kağıdın bittiği yeri çalıyorlar" dedi. ...

Yurt dışında Türkiye’yi çağdaş müzik alanında başarı ile temsil eden besteci, gitarist, eğitmen Timuçin Şahin’in tasarladığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde gerçekleştirdiği Kolektif Hayalgücü Orkestrası’nın verdiği konser büyük beğeni kazandı.

İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Kolektif Hayalgücü Orkestrası’nın konseri öncesi sahne alan Dünyaca ünlü gitarist Timuçin Şahin ve müzik dünyasında ‘dahi’ olarak tanımlanan piyanist, bestekâr Aydın Esen ikilisi muhteşem bir performansla geceyi açtı.

Aydın Esen, Timuçin Şahin yönetiminde sahne alan Kolektif Hayalgücü Orkestrası’na da eşlik etti. İlk olarak 2017’de Bergama’da başlayan Kolektif Hayal Gücü, son iki yıldır eş zamanlı bir şekilde İzmir’de de hayata geçirilmişti.

Konser sonrası konuşma yapan Şahin; “Bu gece daha önce hiç tecrübe etmediğiniz bir müzikal yolculuğa çıktınız. Kolektif Hayalgücü Orkestrası Perşembe ve Cuma günleri İzmir’de, Salı ve Çarşamba günleri ise Bergama’da çalışmalarına devam ediyor. Orkestranın yarısı Bergama, diğer yarısı İzmir’den. Kendimize ait olan müzikal dili birkaç sene içerisinde geliştirdik. Ödünsüz bir şekilde yeni müzik yapmaya devam edeceğiz. Destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ünlü Piyanist Aydın Esen ise; “Orkestra inanılmazdı. Çocuklar inanılmazdı. O kadar güzellerdi ki. Timuçin ile birlikte bazı şeyleri böyle yapabilmek inanılmaz bir zevkti. Yaratıcılık ileri düzeyde ve çok güzel noktalardaydı. Bu çocukları ileride çok iyi dinleyicileri olan güzel yerlerde; belki Paris, belki Berlin, belki Kopenhag’da göreceğiz. Ve bu şimdi sadece bizde var. Dünyaya bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Mürekkebin, kağıdın bittiği yeri çalıyorlar. Timuçin bu gruba inanılmaz güzellikler getirdi. Herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. 

AYDIN ESEN KİMDİR?

1962 yılında İstanbul’da doğan Aydın Esen, trompetçi olan babası Ahmet Esen sayesinde müziğe çok erken yaşlarda başladı. Eğitimine İstanbul Devlet Konservatuvarı'nda devam eden Aydın Esen, 1980'li yılların başında piyano ve kompozitörlük alanında çalışmalar yapması için Oslo'daki Norveç Eyalet Müzik Akademisi'ne davet edildi. 1983 yılında burslu olarak Amerika’da Berklee College Of Music’i en yüksek dereceyle 1 yıl gibi kısa bir sürede bitirdi. New England Conservatory of Music'te ise piyano ve kompozitörlük üzerine yüksek lisans yaptı. 1987 yılında Downbeat ve Keyboard dergileri, Aydın Esen’i “yılın en başarılı müzikçileri” arasında gösterdi. 1989 yılında Fransa’da Martial Solal Uluslararası Piyano Yarışması’nda birincilik ödülü aldı. Aydın Esen’in diskografisi de bir hayli dikkat çekici. 1988 yılında Eddie Gomez ve Marcello Pellitteri ile “Trio” albümünde yer aldı. 1989 yılında Can Kozlu, Peter Herbert, Randy Kartiganer(Esen), Mick Goodrick, George Garzone ve Mile Ringguist ile “Pictures” albümünü kaydetti. Yine 1989 yılında Peter Herbert, Can Kozlu ve Francis Bourrec ile “So Many Lifetimes” albümünü piyasaya çıkardı. 1990 yılında yine Peter Herbert ve Can Kozlu ile “Aydın Esen” isimli albümünü piyasaya çıkardı. 1992 yılında “Anadolu” ve 1999 yılında “Timescape” albümlerini yaptı. 2001 yılında Miroslav Vitous ve Vinnie Colaiuta ile birlikte “Living” albümünü yaptı. 2005 yılında Steve Smith, Anthony Jackson ve Dave Liebman ile “Flaspoint” albümünde yer aldı. 2005 ve 2006 yıllarında “Dialogo”, “Extinction”, “Light Years” albümlerini piyasaya çıkardı. 2013 yılında “Toys For All Gods” adlı son solo albümünü çıkardı. 2014 yılında Okay Temiz’in “Aurora Borealis” albümünde yer aldı. 2015 yılında Tuba Çavuşoğlu’nun “Insight” adlı albümünde aranjör ve müzisyen olarak yer aldı. “Insight” albümünde Aydın Esen dışında Kai Eckhardt, Ranjit Barot, Çagdas Oruç, İmer Demirer ve Eren Gümrükçüoğlu da yer aldı. 2017 yılında ise Alman gitarist Johannes Maikranz’in Zeitbloom albümünde konuk olarak yer aldı. 2019 yılında ise karısı Randy Esen’in “Behind the Light and Shine” albümünde Bob Moses, Aykan Esen ve Cenk Esen ile birlikte yer aldı.

Kaynak : www.ajansbakircay.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları