loading
close
SON DAKİKALAR

PKK kamplarına bombardıman

PKK kamplarına bombardıman
Tarih: 11.02.2012 - 18:55
Kategori: Gündem

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) PKK'ya yönelik sınır ötesi hava operasyonları devam ediyor

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin lideri olduğu Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin internet sitesi Pukmedya'da yer alan iddiaya göre, dün Türk savaş uçakları PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki Zap ve Hakurk bölgesindeki kamplarını havadan bombalarken, Türkiye sınırındaki topçu birlikleri de Hakurk bölgesindeki terörist hedefleri vurdu.

Habere göre, dün öğle saatlerinde Diyarbakır'dan kalkan savaş uçakları Zap ve Türkiye- Irak- İran sınır üçgeninde bulunan Sidekan bölgesinde önce keşif uçuşları yaptı, ardından da bu bölgelerin bombalandığını duyurdu. 

Zap bölgesindeki hava bombardımanında Berwari ,Dilka, Seyri, Zele ve Şiviyan bölgelerinin hedeflendiği belirtilirken, Hakurk bölgesindeki bombardımanda ise, uçakların Lolan, Xınere ve Koma Sor alanlarını bombalandığı açıklandı.

Hava operasyonu gerçekleştiren savaş uçaklarının yanısıra Türkiye-Irak sınırında konuşlu bulunan topçu birliklerinin ise, Hakurk bölgesinde bulunan Geliye Reş ve Geliye Lolan alanını uzun menzilli toplarla vurduğu ileri sürüldü...

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları