loading
close
SON DAKİKALAR

PKK-korucu ortaklığında kirli oyun

PKK-korucu ortaklığında kirli oyun
Tarih: 12.02.2012 - 20:42
Kategori: Gündem

Ramazan Bayramı'nda Türkiye'yi yasa boğan Hakkari Çukurca karayolundaki kanlı saldırının ardından bir iddia daha ortaya çıktı

Ramazan Bayramı'nda 10 askerin şehit düştüğü mayınlı saldırı nedeniyle ifade veren bir 'gizli tanık', bazı korucuların PKK'lı teröristlere yardım ettiğini açıkladı. Daha öncede korucuların PKK'ya mayın mayınlı tuzakta kullanılan malzemelerin temininde aktif rol aldığı ortaya çıkmıştı.

Hakkâri İl Emniyet Müdürlüğü'ne başvuran ve kimliğinin gizli tutulmasını talep eden söz konusu kişi, doğu illerindeki korucuların büyük çoğunluğunun aldıkları maaşın bir bölümünü PKK'ya vergi olarak ödediğini söyleyerek, "Birçok korucu devletten aldığı aylık 750 liralık maaşını PKK'ya veriyor. Ayrıca PKK'nın erzak ihtiyacını da bazı korucular sağlıyor." ifadelerini kullandı.

UYUŞTURUCU TRANSFERİ  

Bölgede görev yapan bazı korucuların uyuşturucu kaçakçıları ile işbirliği içine girdiğini öne süren gizli tanık kan donduran iddialarını şöyle açıkladı: "Korucular kaçakçılara sırtçılık yapıyorlar. Günlüğü 500 euroya sırtlarında eroin taşıyorlar. Kaçakçı sınıra kadar malı getiriyor. Güvenli geçiş sağlamak için koruculara para veriyor. Korucularda sırtlarında onar kiloluk eroini Jandarma ve polis kontrollerinden rahatlıkla geçiriyorlar. Korucular 4 kişilik guruplar oluşturarak günde 40 kilo eroin geçiriyor." 

"KORUCULAR ASKER İLE POLİSİ YANLIŞ YÖNLENDİRİYOR!" 

Sabah'ın haberine göre, korucuların bankamatik memurları gibi çalıştıklarını savunan söz konusu kişi, "Görev yerinde bulunmayan korucular var. Devletten maaşlarını alıyorlar ama şehirde oturuyorlar. Bazı korucular ise günün belli saatlerinde görev bölgelerine gelerek kısa süre sonra ayrılıyorlar. Korucular bazen asker ve polisi yanlış yönlendiriyorlar. PKK'lılar ile iş birliği içinde olanlar var. Görevleri gereği istihbarat toplamaları gerekirken bu bilgileri güvenlik güçlerinden saklıyorlar." şeklinde konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları