loading
close
SON DAKİKALAR

Plaj voleybolunda Erkek Milli Takımı yarı finale kaldı, Kadın Milli Takımı elendi

Plaj voleybolunda Erkek Milli Takımı yarı finale kaldı, Kadın Milli Takımı elendi
Tarih: 08.05.2021 - 12:47
Kategori: Spor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye Voleybol Federasyonu ile düzenlediği ve ev sahipliğini üstlendiği CEV Continental Cup'ta Türkiye Erkek Milli Takımı, yarı finale kalarak olimpiyat elemelerinin Hollanda etabında mücadele etmeye hak kazandı. Kadın Milli Takımı ise yarı final biletini kıl pay...

Japonya’nın başkenti Tokyo’da yapılacak Yaz Olimpiyatları’na katılım vizesi anlamında da önem taşıyan CEV Continental Cup büyük heyecana sahne oluyor. Turnuva milli sporcularımız Safa Urlu - Selçuk Şekerci ikilisi, Litvanya'dan Audrius Knasas - Patrikas Stankevicius'u 2-1, Murat Giginoglu - Volkan Göğtepe ise yine Litvanya'dan Artur Vasiljev - Robert Juchnevic'i 2-0 mağlup ederek turnuvaya iyi bir başlangıç yaptı.
İkinci maçlarda Murat Giginoglu - Volkan Göğtepe, Estonyalı Kusti Nõlvak - Mart Tiisaar'ı 2-1, Safa Urlu - Selçuk Şekerci da yine Estonyalı Timo Ander Lõhmus - Dimitriy Korotkov'u aynı skorla 2-1 mağlup ederek turnuvada yarı finale kaldı. Bu sonuçlarla Erkek Milli Takımı Tokyo Olimpiyatları'na katılacak ekiplerin belirleneceği son etap olan Hollanda biletini garantiledi.

Kadınlarda ise yarı final bileti son anda kaybedildi. İlk beşi hedefleyen Kadın Milli Takımı turnuvayı altıncı olarak tamamladı. Beşincilik serisinin ilk maçında Selin Yurtsever - Dilara Gedikoğlu, Slovenyalı Tjesa Kotnik - Tajda Lovsin mücadelesinde 2-0 yenildi. İkinci maçta ise Bahanur Gökalp-Merve Çelebi ikilisinden oluşan Kadın Milliler, Sloven Nina Lovsin-Spela Morgan ikilisinine 2-0 kaybederek Tokyo yolundaki son engel olan Hollanda elemelerine gitme şansını kaçırdı.

Son raunt Hollanda’da
Bugün kadınlarda, yarın ise erkeklerde oynanacak final karşılaşmalarıyla organizasyon sona erecek. CEV Continental Cup’ta gruplarını ilk beşte tamamlayan ülkeler, final biletini alacak. Finaller Haziran ayında Hollanda’da düzenlenecek.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları