loading
close
SON DAKİKALAR

Polis, 12 Eylül’ün yıl dönümünde ABD Büyükelçiliği’ne yürüyüşe izin vermedi

Polis, 12 Eylül’ün yıl dönümünde ABD Büyükelçiliği’ne yürüyüşe izin vermedi
Tarih: 12.09.2018 - 14:19
Kategori: Gündem

12 Eylül darbesinin yıl dönümünde ABD Büyükelçiliği'ne siyah çelenk bırakmak isteyen Devrimci 78’liler Federasyonu, polis tarafından engellendi.

12 Eylül darbesinin 38. yıl dönümünde Ankara Yüksel Caddesi’nde bir araya gelen  Devrimci 78’liler Federasyonu, ABD Büyükelçiliği’ne siyah çelenk bırakmak istedi. Polisler, Ankara Valiliğinin yasağını gerekçe göstererek izin vermezken, 12 Eylül darbesini protesto için hazırlanan siyah çelenge de el koydu. Devrimci 78’liler Federasyonu Ankara Şube Başkanı Hüseyin Esentürk, 12 Eylül’ün AKP eliyle sürdürüldüğünü söyledi.

Devrimci 78’liler Federasyonu, 12 Eylül darbesinin 38. yıl dönümünde Yüksel Caddesi’nden yürüyerek ABD Büyükelçiliği'ne siyah çelenk bırakmak istedi. Polisler, valilik yasağınca Yüksel Caddesi, yürüyüş yolu ve elçiliğe izin verilmeyeceğini söyledi. Bunun üzerine dernek üyelerinin çelengi İnsanlık Anıtı önüne bırakma istekleri de kabul edilmeyerek çelenge polislerce el konuldu. Federasyon üyeleri dernek önlerine gidene kadar polis tarafından takip edildi. Dernek önünde açıklama yapan Devrimci 78’liler Federasyonu Ankara Şube Başkanı Hüseyin Esentürk, 12 Eylül’ün anayasası, yargısı, tutuklamaları, baskısı ve katliamlarıyla hala devam ettiğini söyledi.

15 YILDIR YAPILAN ETKİNLİĞE YASAK

Polisle müzakereler sürerken son 15 yıldır her 12 Eylül’de ABD Büyükelçiliği’ne siyah çelenk bıraktıklarını ve bu yıl neden izin verilmediğini soran Devrimci 78’lilere, “Geçen senenin üzerinden 365 gün geçti. Valiliğin yasağı var. Burayı terk etmezseniz müdahale edeceğiz” cevabı geldi. Açıklama yapmak üzere giden dernek önüne giden 78’lilerin elindeki çelenge ise “Onunla yürüyemezsiniz” diyerek el konuldu.

‘12 EYLÜL AKP ELİYLE SÜRDÜRÜLÜYOR’

Dernek önünde konuşan Devrimci 78’liler Federasyonu Ankara Şube Başkanı Hüseyin Esentürk, darbenin üzerinden 38 yıl geçmesine rağmen 12 Eylül’ün devam ettiğini söyleyerek, “12 Eylül'ün faşist generalleri hesap vermeden öldüler. Yargılamalar bir bir düşürüldü. İşkence davaları kapatıldı. İşkenceciler devlet kademelerine yönetici olarak getirildi” dedi.

Türkiye’de insan haklarının, barışın, demokrasinin, basın özgürlüğünün tamamen yok edildiğini belirten Esentürk, “Bir tweetle ülke ekonomisi yerle bir olmuş durumda. Gazeteciler, milletvekilleri, belediye başkanları, bilim insanları, öğrenciler, öğretmenler cezaevinde. Ülkenin geleceği bir kişinin dudakları arasında” diye konuştu.

12 Eylül’ün AKP eliyle sürdürüldüğünü ifade eden Esentürk, “O gün ‘Bizim çocuklar başardı’ diyenler, bugün de başarılarının devamını ellerini ovuşturarak izliyorlar. Darbe ve diktatörlük hevesiyle toplumsal yaşamımızı açık faşist bir rejimle yönetmek isteyenlere sessiz kalmayacağız. Unutmadık kaldığımız yeri. Bu hesabı kapatmadık” dedi.

Kaynak : Evrensel

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları