loading
close
SON DAKİKALAR

Polis Gösterdi, Zabıta Saldırdı

Polis Gösterdi, Zabıta Saldırdı
Tarih: 12.02.2012 - 21:17
Kategori: Sendika

“İsmail Beşikçi ve Türkiye’de İfade Özgürlüğü” adıyla 17 Eylül günü gerçekleştirilecek sempozyumun afişini asan iki kişiye 20 kişilik zabıta ekibi saldırdı

Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi tarafından 17 Eylül’de Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleştirilecek “İsmail Beşikçi ve Türkiye’de İfade Özgürlüğü” etkinliğinin afişi asan iki kişiye dün (14 Eylül) şiddetli bir zabıta saldırısı yaşandı. 

Konur Sokak ve Yüksel Caddesi’nde bulunan çok sayıda işporta tezgahının kaldırılması amacıyla bir süredir bölgede bulunan Çankaya Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri, “İsmail Beşikçi ve Türkiye’de İfade Özgürlüğü” adlı etkinliğin afişini yine Mülkiyeliler Birliği duvarına asan biri Kaldıraç, biri Alınteri üyesi iki gence yaptıklarının izinsiz olduğunu söyledi. Gençlerin zabıta ekiplerine tepki göstermesi üzerine yaşanan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. 

Yaklaşık 20 zabıta, iki genci Mülkiyeliler Birliği binasının içine sokup demir sopa ve İsrail copu denilen alet ile dakikalarca dövdü. Mülkiyeliler Birliği çalışanlarının müdahalesi ile zabıtanın elinden alınan iki genç, derhal hastaneye kaldırıldı. Gençlerden birinin ağır yaralı olduğu ve halen hastanede tedavi altında olduğu öğrenildi. 

’Zabıtalar terörle mücadele polisleriyle iç içe’ 
Yüksel Caddesi’nde devrimcilere yapılan saldırı akşam saatlerinde yapılan basın açıklaması ile protesto edildi. Mülkiyeliler Birliği önünde yapılan açıklamaya yaklaşık 200 kişi katılırken açıklamayı Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi adına Mahmut Konuk yaptı. Konuk olay sonrasında Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, belediye meclis üyeleri ve zabıta amirinin kendilerinden özür dilediğine, yaşananların belediye ilgisi olmadığını söylediklerine dikkat çekti. 

Zabıtaların elinde demir sopaların ve İsrail copu denilen aletlerin bulunmasının belediye yönetimi tarafından aydınlatılması gerektiğini belirten Konuk, ”Görgü tanıklarının söylediğine göre afişlerin asılmasının ardından saldırıyı gerçekleştiren zabıtalar Terörle Mücadele Şubesi polisleri ile konuşmuşlar. Beş dakika sonra da bu saldırı gerçekleşmiş. Acaba zabıta gömleği giyen insanlar belediyeden ekmek yiyip Terörle Mücadele Şubesi’nin polislerinden mi talimat alıyorlar?” dedi. 

’Devrimcilerin kanı aktı. Ayağınızı denk alın’ 
Konuk’un ardından söz alan Temel Demirer, saldırıya uğrayan gençlerin kanının olduğu afişleri göstererek konuşmasına başladı. ‘70’li ve ‘80’li yıllarda Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’ın da bildiği “Halka kalkan eller kırılır” sözünü hatırlatan Demirer, zabıtaların ellerinin halka kalktığını ifade etti. Demirer ”Bülent Tanık ne yapar bilemem ama bugün dökülen kan devrimcilerin kanıdır. Devrimcilerin kanı üç beş çapulcuya akıttırılmayacak kadar değerlidir. Ayağınızı denk alın” sözleriyle yaşananlara tepki gösterdi. 

Konuşmaların ardından çok sayıda gönüllü Kızılay’a afişleme yaptılar ve etkinliği duyurdular. 

Öte yandan Çankaya Belediyesi'nden yapılan açıklamada zabıtaların açığa alındığı ve idari soruşturma başlatıldığı belirtildi. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları