loading
close
SON DAKİKALAR

'Polis hizmette olduğunu unutmamalı'

'Polis hizmette olduğunu unutmamalı'
Tarih: 21.06.2012 - 10:25
Kategori: Gündem

Fatih'te polisin feci şekilde dövdüğü Ahmet Koca ile ilgili Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın açıklama yaptı...

Fatih’te, geçen pazartesi gecesi hamile olan akrabasını hastaneye götürürken yol verme kavgası nedeniyle polisin feci şekilde dövdüğü Ahmet Koca, “Bir an öleceğimi sandım” dedi. Samsun’da vatani görevini yaparken bir düğün için İstanbul’a gelen Koca’yı ellerini kelepçedikten sonra tekmeleyip kemer, palaska ve copla döven polisler açığa alındı. Valilik, sabah saatlerinde 2 polisin daha açığa alındığını açıklarken, açığa alınan polis sayısı 7 oldu.

Samsun Sahra ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda 7 aydır vatani görevini yapan 22 yaşındaki Ahmet Koca dayısının oğlunun düğünü için izne çıkarak İstanbul’a geldi. Geçen pazar günü düğünün ardından Ahmet Koca, hamile olan bir akrabasının fenalaşması üzerine onu hastaneye götürmek için yola çıktı. Gece saat 02.30 sıralarında Ahmet Koca, Fatih Hacı Piri Sokak’ta polis aracıyla burun buruna geldi. Yol verme tartışmasıyla başlayan olay kavgaya dönüşünce Ahmet Koca polislerden feci şekilde dayak yedi. Emniyette bir gece tutulan Ahmet Koca polislerden şikâyetçi olduğunu söyleyerek, “Polisler dövmeden önce kimliğimi istedi. Evde bıraktığım askeri kimliğimi getirmesi için ağabeyini aradım. Telefonda Kürtçe konuşunca bana “Terörist” demeye başladılar. En çok da ağırımı giden bu oldu” dedi. Ahmet Koca yaşadıklarını şöyle anlattı:

Küfredip dövdüler

“Arabada hamile bayan olduğunu ve sancısı tuttuğunu söyledim. Ancak beni dinlemediler, kimliğimi istediler. Kimliğimi verirken elime vurdular. Ben saygılı olmalarını ve asker olduğumu söyledim. Aralarından biri bana ‘Ben de Genelkurmay Başkanı’yım’ diyerek küfür etti. Daha sonra beni dinlemeden ailemin önünde dövmeye başladılar. Asker olduğumu söylememe rağmen ‘Sen teröristsin’ diyerek hakaret ediyorlardı. Zaten 3 kişilerdi, sayıları yetmiyormuş gibi takviye ekip istediler. Gelenler de dinlemeden bana saldırdılar. Yerlerde sürüklediler. Yüzüme, kafama tekme attılar, copla vurdular. Kimisi kemerini çıkarttı vurdu. Biber gazı sıktılar. Bir ara öleceğimi sandım. Beni karakola götürmek yerine kameraların olmadığı bir tren yolunun altına götürdüler. Orada da dövmeye, devam ettiler. Bir polis vardı adı ‘Mustafa’. Her şeyi o yaptı. İlk o vurdu. Hepsinden şikâyetçiyim. Vücudumdaki ağrılardan doğru düzgün hareket edemiyorum. Vücuduma bakmaksızın her yerime vurdular.

Ya ölseydim, polis bizi korur, ama bunlar beni öldürmeye teşebbüs ettiler. O gece sabaha kadar polis aracında Fatih, Balat ve Aksaray civarında gezdirerek beni canları sıkıldıkça dövdüler.”

Polis: Kasıtlı yaptı

Polis memurları ifadelerinde, Ahmet Koca’nın kasıtlı olarak kendilerine yol vermediğini, el kol hareketleri yaptığını, Kürtçe küfür ettiğini ve aracın karakola çekilmesine karşı çıktığını söylediler.

7 polis açığa alındı

İçişleri Bakanlığı, olayla ilgili müşfettiş görevlendirilirken, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın olaya karışan polisler, M.A,. A.D., A.E, F.K. ve S.A.’yı açığa aldı, haklarında idari soruşturma başlattı.

“Bana da küfrettiler”

Baba Mehmet Koca (56) da, “O gece oğlumu karakol karakol aradım, bana da küfür ettiler. Oğlumu perişan halde buldum” dedi. O gece araçta bulunan Ahmet Koca’nın ablası Aynur Koca (25) ise “Kardeşimi götürdükleri devlet hastanesi ile askeri hastane de rapor vermedi. Kardeşimin durumunu nasıl görmezler, ayakta bile duramıyor, adalet istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Polis müşfik olmalı

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın olayla ilgili açıklama yaptı. Çapkın, şunları söyledi:
“Polis hizmet ederken müşfik olmalı, halka müşfik davranmak zorunda. Onların hizmetinde olduğunu asla unutmamak zorunda. Bunun dışında bir olayla karşılaştık, üzüldük. Çok üzüldük. 5 polis memuruna işten el çektirdik. Tahkikat da sürüyor.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları