loading
close
SON DAKİKALAR

Polis ODTÜ'ye girdi: KYK yurdu için ağaçların kesimi başladı

Polis ODTÜ'ye girdi: KYK yurdu için ağaçların kesimi başladı
Tarih: 08.07.2019 - 09:48
Kategori: Gündem

ODTÜ kampüsünde KYK yurdu yapılmak istenmesine karşı yaklaşık 2 aydır eylem yapan öğrenciler, bu sabah erken saatlerde polis tarafından ablukaya alındı. Öğrenciler, polis tarafından tartaklanarak dışarı çıkartıldı. Alanda ağaç kesimine başlandı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)’nde yapılmak istenen Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt binasına karşı direniş 15 Mayıs’tan beri devam ediyor.

Günlerdir devam eden direnişe bu sabah erken saatlerde polis müdahale etti. Direnişteki öğrencilerin etrafını saran polisler, bölgeyi ablukaya aldı, öğrencilerin alandan çıkmasını istedi.

Öğrencilere desteğe gelen hocalar, rektör Verşan Kök'ün istifasını isteyen sloganlar atarken, milletvekillerinin içeriye girmesine ise izin verilmedi.

Saat 09.30 sıralarında ise polis, eylemci öğrencileri tartaklayarak dışarı çıkarttı.

"ODTÜ Savunulmalıdır" isimli öğrenci platformunun sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yapılan açıklamada, "Şu anda, Verşan Kök Kavaklık Direnişi'ne polisiyle saldırıyor. Arkadaşlarımız küfürler edilerek, işkenceyle, kafalarına vurularak, boğazları sıkılarak, yumruklanarak Kavaklık'tan uzaklaştırıldı. Kamyonlar üzerlerine sürüldü. Verşan Kök öğrencilerine bir kez daha şiddet uyguladı" denildi.

AĞAÇ KESİMİNE BAŞLANDI

Polis vekillerin ve akademisyenlerin tüm çabalarına ve görüşmelerine rağmen öğle saatlerinde biber gazlı saldırıya başladı. Saldırı sırasında biber gazından etkilenenler hastaneye başvurdu. Alanda ağaç kesimine başlandı.

RUHSATSIZ YURT İNŞAATINI MÜÜHÜRLEMEYE GELEN BELEDİYE EKİPLERİ İÇERİ ALINMADI

Öte yandan ruhsatsız KYK yurdu inşaatını mühürlemek için üniversiteye gelen Çankaya Belediyesi teslim araçları kampüse alınmadı.

MİMARLAR ODASI, REKTÖR HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, ODTÜ ile KYK arasında yapılan yurt protokolünü yargıya taşımış ve yurt inşaatının ruhsatsız olduğunu ifade ederek rektör hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları