loading
close
SON DAKİKALAR

Polis okulunda 'turan marşı' eşliğinde verilen eğitim Meclis gündeminde

Polis okulunda 'turan marşı' eşliğinde verilen eğitim Meclis gündeminde
Tarih: 18.09.2019 - 17:16
Kategori: Gündem

İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, son günlerde gerek basında gerekse sosyal medyada, yer alan Yozgat Polis Okulunda “turan marşı” eşliğinde verilen eğitimi, İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması amacıyla bir soru önergesi verdi.

İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, Yozgat Polis Okulundaki öğrencilere verilen eğitim videosunun, basın ve sosyal medyada yayınlanmasıyla “polis okullarında” verilen eğitim ile ilgili cevaplanması gereken birçok sorunun da ortaya çıktığını ifade etti.

 Polis Okullarında “turan marşının” söylenmesine bir son verilerek, sorumlu yöneticiler hakkında idari ve cezai soruşturma açılarak derhal görevlerine son verilmelidir”

 Ersoy “Bir ülkede, kolluk gücünün en temel görevi yaşadığı ülkede ki vatandaşların ırkı, milliyeti, dini inançlarına bakmaksızın yani ayırt edilmeksizin hizmet verme anlayışı olmalıdır.  Ancak video da geçen “turan marşının” sözleri tam aksine ayrıştırıcı, farklı etnik kökeni olan ya da dini düşünceye sahip olan kişiler arasında ayrım yapmaya, ayrıştırmaya yönelik olmasıdır. Bu nedenle bu marşın söylenmesine bir son verilip, sorumlu yöneticiler hakkında da idari ve cezai soruşturma açılarak görevlerine derhal son verilmelidir” dedi

 Polis okullarında öğrencilere “turan marşının” söyletilmesi “polislik eğitimi” vermekten ziyade, ırkçı, cihatçı propaganda söylemlerinin öğretilme çabasıdır.

Ersoy, marşın şu dizelerine bakıldığında “Bu yolda Bozkurtlar yorulmayacak. Çakallara meydan verilmeyecek. Gök çöküp yeryüzü yarılmayacak. Hükmetmeden dünyaya yine Türkler. Ya Allah Bismillah Allahuekber.” Polis okullarında öğrencilere” polislik eğitimi” vermekten ziyade, ırkçı, cihatçı propaganda söylemlerinin öğretilmesine yönelik bir amaç olduğunu ifade etti.

Şu dizelerinde ise” Mazluma Yunus’uz, zalime yavuz. Hedefimiz Turan, Kur’an kılavuz. Resül’ün övdüğü Müslüman Türk’üz. Tanrı Dağları’nda açtı çiçekler. Ya Allah bismillah Allahuekber!” devlete ait bir okulda temel kural olan, “bilimsel ve laik” eğitim sisteminin dışında, eğitimin dini kurallar çerçevesinde verildiğinin göstergesi olduğunun altını çizdi.

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları