loading
close
SON DAKİKALAR

Polisin, Yılmaz Öztürk'ü sırtından vurduğu kesinleşti

Polisin, Yılmaz Öztürk'ü sırtından vurduğu kesinleşti
Tarih: 18.03.2016 - 18:21
Kategori: Gündem

Polis merkezine saldırıda bulunduğu gerekçesiyle öldürüldüğü belirtilen Yılmaz Öztürk'ün sırtından ve kürek kemiği üzerinden vurulduğu kesinlik kazandı.

Polis merkezine saldırıda bulunduğu gerekçesiyle öldürüldüğü belirtilen Yılmaz Öztürk'ün sırtından ve kürek kemiği üzerinden vurulduğu kesinlik kazandı.

İstanbul Küçükarmutlu'da, geçen 23 Şubat'ta polis merkezine saldırıda bulunduğu gerekçesiyle öldürülen Yılmaz Öztürk adlı gencin otopsi raporu çıktı. Raporda, Öztürk'ün sırtından ve kürek kemiği üzerinden vurulduğu kesinlik kazandı. Bu arada şüpheli polisin, ifadesinde, "Ben vurmak için hareket etmedim. Havaya ateş ettim. Ancak her nasılsa vuruldu" dediği iddia edildi. 
 
Adli Tıp Kurumu Morga İhtisas Dairesi'nin 9 Mart tarihli otopsi raporuna göre Yılmaz Öztürk, "Sırtta sol skapula (kürek kemiği) üst medaalinde bir adet ateşli silah mermi çekirdeği giriş yarası" tespit edildi. Ayrıca "sağ klavikula (köprücük kemiği) üzerinde mermi çekirdeği çıkış yarası" belirlendi. Raporda, Öztürk'ün "ateşli silah yaralanmasına bağlı iç ve dış kanama sonucu" öldüğü anlaşıldı.

“Suçsuz bir kişi öldürülüyor ve katili hala adliyeye çağrılmıyor”

Öztürk Ailesi'nin avukatı Cemal Yücel, gizlilik kararı olduğu için evrakların kendileriyle paylaşılmadığını ifade etti. Buna rağmen, adliyede ulaştığı bilgilere göre, şüpheli polisin ifadesinde "Karakola saldırı oldu. Yılmaz Öztürk de saldıranlar arasındaydı. Takip ettik. Ben vurmak için hareket etmedim. Havaya ateş ettim. Ancak her nasılsa vuruldu" şeklinde ifade verdiğini belirtti. Ancak Yücel, savcılıkça yapılan incelemede, karakola yönelik saldırı görüntülerinde Öztürk'ün görülmediğini savundu. Yücel, "Bu ülkede baklava çalan çocuklar tutuklandı. En basit suçlarda bile, örneğin akademisyenler ve gazeteciler tutuklanıyor. Burada, suçsuz ve günahsız bir kişi öldürülüyor ve katili hala adliyeye çağrılmıyor. Bunu kamu vicdanı kabul edemez" dedi.


Radikal - İsmail Saymaz

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları