loading
close
SON DAKİKALAR

Polisler tanık, yargıç sanık

Polisler tanık, yargıç sanık
Tarih: 11.02.2012 - 22:19
Kategori: Şehir

Eminağaoğlu hakkında 'Hukuk mezunu olmak hâkim olmayı gerektirmez' sözleri nedeniyle dava açıldı.

İlhan Cihaner’in duruşmasını izlerken verilen arada, “Hukuk fakültesi mezunu olmak, cüppe giymek hâkim olmayı gerektirmez’’ dediği ileri sürülen Ömer Faruk Eminağaoğlu hakkında hakaret davası açıldı. Davanın tek delili olan dokuz polisin ifadesinin de “kopyala-yapıştır” yöntemiyle iddianameye aktarılması dikkat çekti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında “mahkeme heyetine hakaret” iddiasıyla düzenlenen fezleke tartışmaları sürerken Yargı-Sen Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu hakkında “Cüppe giymek hâkim olmayı gerektirmez” sözleri nedeniyle “mahkeme heyetine hakaret” ettiği savıyla 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Sincan Başsavcılığı’nca düzenlenen iddianamede, Eminağaoğlu’nun “suçu” işlediğinin “tanığı” olarak adliyede görev yapan 9 polisin “matbu” ifadesine yer verilirken, polisler dışında “dinlenen tanıkların olay hakkında görgüye dayalı bilgilerinin olmadığı” değerlendirmesi dikkat çekti.

Eminağaoğlu, savcılığa verdiği savunmasında şunları kaydetti: “Olayın duruşma salonu kapısında olduğu ve de bağırdığım ileri sürülmektedir. Bu durumda mahkeme heyetince olay anında bir tutanak tutulması gerekirdi. Bu yolda tutulan bir tutanak yoktur. Olay tarihi 4 Mayıs 2010, ihbar tarihi 1 Eylül 2010’dur. Mahkeme başkanının dört ay sonra böyle bir ihbar yapması dikkat çekicidir. Gazetecilere, ‘Uluslararası belgelere göre bir mahkemenin mahkeme sayılabilmesi için kişilerin sadece hukuk fakültesi mezunu veya cüppe giymeleri değil, o mahkemenin yetkili bağımsız ve tarafsız olması koşulu da aranıyor’ diye sesimi yükselterek konuştum. Belirtilen bu konuşma heyetin duyabileceği bir yerde gerçekleşmemiştir. AİHM, mahkeme kavramını tüm kararlarında aynı şeyi ifade etmektedir. Bu yolda bir tutanak tutmamışlardır, çünkü böyle bir olay gerçekleşmemiştir.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları