loading
close
SON DAKİKALAR

Polisten 'Blockupy' eylemcilerine müdahale

Polisten 'Blockupy' eylemcilerine müdahale
Tarih: 18.05.2012 - 19:57
Kategori: Dünya

Frankfurt kentinde, izinsiz gösteri yapmak isteyen eylemcileri tazyikli suyla dağıtıldı...

Almanya'nın Frankfurt kentinde polis, Amerika'daki "Occupy" hareketinden esinlenerek kendilerine "Blockupy" adı veren ve Avrupa Merkez Bankası binasının yakınlarında izinsiz gösteri yapmak isteyen eylemcileri tazyikli suyla dağıttı.

Frankfurt polisi, bankaları ve kapitalizmi protesto etmek amacıyla Merkez Bankası'nın çevresindeki yollarda ve kavşaklarda oturma eylemi düzenlemek isteyen göstericilere müdahale edilerek uzaklaştırıldığı, bu arada meydana gelen olaylarda tazyikli su kullanmak zorunda kalındığını belirtti. Olayların bilançosunu da açıklayan polis, 400 göstericinin geçici bir süre gözaltına alındığını kaydetti.

Yapılan açıklamada ayrıca, göstericilerin izin alarak yarın düzenleyecekleri büyük gösteriye, tüm Avrupa ülkelerinden yaklaşık 30 bin kişinin katılmasının ve bu kişiler arasında şiddete meyilli yaklaşık 2 bin kişinin bulunmasının beklendiği bildirildi. "Blockupy" eylemcilerinin Çarşamba gününden itibaren yapmak istediği gösteriler, Hessen Eyaleti İdari Mahkemesi tarafından yasaklanmıştı.

Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları