loading
close
SON DAKİKALAR

Portekiz'de orman yangınları

Portekiz'de orman yangınları
Tarih: 23.07.2012 - 17:48
Kategori: Dünya

Portekiz'de başlayan orman yangınları kontrol altına alınamıyor...

Portekiz’de başlayan orman yangınları kontrol altına alınamıyor. Madeira Adası’ndaki alevler başkent Lizbon’u tehdit etmeye başladı. 14 ayrı noktada çıkan yangınları kontrol altına alabilmek için itfaiye ekiplerinin yanısıra askeriye de seferber olmuş durumda. 

İçişleri Bakanlığı bir askeri uçakla 83 personelini yangın bölgelerine gönderirken İspanyol yetkililerininde kurtarma çalışmalarına destek yolladığı bildirildi. 

Kuraklık sıkıntısı çeken ülkede hava sıcaklığının 40 dereceye ulaşmasıyla başlıyan felaket sonrası yüzlerce ev yandı, afet bölgeleri boşaltıldı. Şu ana kadar Portekiz’de can kaybı veya ciddi yaralanma olmadığı, dumandan dolayı hafif zehirlenmelerin yaşandığı belirtildi.

Yunanistan’da ise başkent Atina yakınlarındaki kırsal alanda Yunanlılar evlerini alevlerden kurtarmaya çalışıyor. Ülkeden iki gündür küçük çaplı orman yangınları haberleri geliyor. 

Patra kenti yakınlarındaki Argiro’da acil durum ilan edildi, çevre köyler boşaltıldı. Keratea’da ise 6 evin ciddi hasar görmesi ile bir yaz kampı, bakım evi ve bir manastır güvenlik nedeniyle boşaltıldı. 

170 itfaiyeci, 7 uçak ve 2 helikopterle havadan ve karadan sürdürülen yangın söndürme çalışmalarına yerel halk da destek veriyor. 

Bir taraftan mali krizle boğuşan iki ülkede hava sıcaklığının artmasıyla yangınların Ağustos ayında da devam etmesinden korkuluyor.Her yaz yaşanan orman yangınlarında, Yunanistan’da 2007’de 65 kişi hayatını kaybetmişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları