loading
close
SON DAKİKALAR

Pozantı’ya Giden CHP’li Vekilden Şok İddialar

Pozantı’ya Giden CHP’li Vekilden Şok İddialar
Tarih: 02.03.2012 - 12:24
Kategori: Siyaset

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile Adana Pozantı Cezaevine CHP milletvekilleri Özgür Özel izlenimlerini anlattı.

Hafta sonu yapılan kurultayın hemen ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile Adana Pozantı Cezaevine CHP milletvekilleri Özgür Özel, Nurettin Demir, Ümit Özgümüş, Melda Onur ve Veli Ağbaba incelemelerde bulunmak için gitti. Heyette yer alan Ağbaba, izlenimlerini VATAN’a anlattı. Ağbaba gitmeden önce Adalet Bakanlığı Müsteşar yardımcılarından birisinin kendilerini arayarak, “Gitmeyin, biraz bekleseniz iyi olur iddiaları doğru değil” dediğini söyledi. Ağbaba, şunları söyledi:

Daha önce şikayet varmış. Mersin İHD tarafından bakanlığa yazı yazılmış. İHD’ye 25 kere şikayet gelmiş İHD de bakanlığa iletmiş. Yatıp çıkanlar söylüyormuş yaşananları. Çocukların ifadelerini okuduk. Her çocuk bir diğer arkadaşını işaret ederek “Bana taciz edilmedi ama ona yapıldı” diyor. Her çocuk kendi üzerinden başka arkadaşını söylüyor. Ne oldu diye araştırma yaptık. Oraya gittik, bize “Gitmeseniz, bekleseniz iyi olur” dediler. Müsteşar yardımcısı aradı. Ayrıca yetkililer tarafından ‘Bunlar PKK’lı, terörist’ gibi şeyler söylendi. ‘İddiaların doğru olmadığı’ söylendi. Gittik, cezaevi savcısı karşıladı. İddiaların tamamını sorduk. Çocukların cezaevinin 2. müdürü ile ilgili şikayetler var. Dayak konusunda Mayıs- Haziran ayında şikayetler gelmeye başlamış. 12 Temmuz’da Adalet Bakanlığı’na başvuruluyor. 2 . müdürü Van’a, 1. müdür yapıyor, terfi ettiriyorlar. 1. müdür Ankara’ya terfi ettiriliyor. Adalet Bakanlığı kılını kıpırdatmıyor.

Çocukların iddiası şifreli konuşuyorlar ‘Bunlar iyi çocuklar ilgilenin, bunlar yeğenim olur’ denilince çocukları adli suçluların yanlarına atıyorlar ve eziyorlar. İşkence herkese var. Siyasiler ne yaşadıysa adli mahkumlar 5 katını yaşamıştır. Taş atan çocuklarla konuşmadık. Yanımızda uzman hekimler yok diye çocuklarla özellikle konuşmadık. Sadece ifadelerini okuduk, cezaevini inceledik. Cezaevini gezdik koğuş altta, tuvalet ve mutfak üst katta, yatakhaneler kokuyor, fiziki mekan kötü. Tüm bunlar raporumuza yansıyacak ve araştırma önergesi vereceğiz. Görev yapan müdürler açığa alınmalı.

Vatan

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları