loading
close
SON DAKİKALAR

Pozitif Direnç

Pozitif Direnç
Tarih: 13.02.2012 - 09:16
Kategori: Kültür & Sanat

Genç tasarımcı Ayhan Yetgin Pozitif Direnç adını verdiği ilk koleksiyonuyla modern toplumun en önemli hastalıklarından biri olarak kabul edilen AIDS’e dikkat çekiyor.

AIDS hastalığına yakalanmanın yarattığı hayal kırıklığını ūzerinden atıp hayata yeni bir gözle bakan bir kadından ilham alıyor. 

Ayhan Yetgin’in bu ilk koleksiyonunda anlattığı kadın, yoğun ruhsal dönüşümlerden geçtikten sonra artık gücünün zirvesinde. Hayata karşı kazandığı yeni bakış açısı onu her zamankinden daha dikkatli ve değer odaklı kılıyor.
 
Bu yeni güçlü kadının incelikli zevk anlayışı ve düşünsel yoğunluğunu Yetgin’in koleksiyonunu benzersiz kılan detaylarda ve vücudu kaplayan katmanlarda görmek mümkün.




Kıyafetlerdeki geometrik detaylar ve keskin hatlar Ayhan Yetgin kadınının hayata karşı takındığı tavrın netliğini vurgularken koleksiyona hakim olan beyaz, gri ve siyah renkler bu güçlü kadının aydınlanmaya ve iç huzura giden süreçte geçirdiği dönüşümü anlatıyor.Koleksiyonu Elit model Kumru Kodamanoğlu sergiliyor.
 
Genelde AIDS’le ilişkilendirilen kırmızıdan özellikle kaçındığını söyleyen Yetgin, AIDS hastalığını bir süreç olarak ele alıyor.






ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları