loading
close
SON DAKİKALAR

Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol'u tehdit eden zanlı serbest bırakıldı

Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol'u tehdit eden zanlı serbest bırakıldı
Tarih: 04.08.2022 - 07:27
Kategori: Gündem

Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, ofisinin önüne dana dili bırakarak kendisini tehdit ettiğini iddia ettiği Mustafa Y.'nin serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, ofisinin önüne dana dili bırakarak kendisini tehdit ettiğini iddia ettiği Mustafa Y.'nin serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Şenol, "Mutlaka tutuklanması lazım. Çünkü bir seri cinayet işleyeceğini söylüyor ve bu cinayeti adım adım tarif ediyor. Gerçekleştirmek üzere buraya geliyor. Geldiğinde ise tek eksik benim. Beni bulamadığı için cinayet işlenemiyor" dedi.

Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, Twitter hesabından muayenehanesinin önüne dana dili bırakılarak ölümle tehdit edildiği yönünde paylaşımda bulunduktan sonra 29 Temmuz akşamı polis merkezine giderek, şikayette bulundu. Şenol'un kendisini tehdit ettiğini ileri sürdüğü Mustafa Y., Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine, Eskişehir’de gözaltına alındı. Hakkında, ‘tehdit’ ve ‘kişisel verileri hukuka aykırı şekilde ele geçirme ve yayma’ suçundan işlem yapılan Mustafa Y.'nin talimatla ifadesi alındı. Mustafa Y., ifadesinin ardından adli kontrolle serbest bırakıldı. Soruşturmayı yürüten savcılık, Prof. Dr. Şenol’un sosyal medyadan tehdit edildiği yönünde sık sık paylaşım yapması nedeniyle de aile mahkemesinden koruma kararı aldırdı.

Ne olmuştu;

Profesör Esin Davutoğlu Şenol: Dana diliyle tehdit edildim

Gazi Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, muayenehanesinin girişine dana dili bırakılarak tehdit edildiğini duyurdu.

Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, Twitter hesabından "Hakkımda planlanan ve adım adım sosyal medya üzerinden paylaşılan cinayet girişimine ilişkin duyurudur" başlığıyla açıklama yaptı. Şenol, "29 Temmuz tarihinde akşamüzeri ofisimin bulunduğu binaya girdiğimde, yanda bulunan otopark görevlisi tarafından 'Hocam, Avcı adlı bir hastanız size selam söyledi, beyaz bir araba' notunu iletti. Ardından ofisimdeki sekreterim ve bina görevlisi, benim bulunduğum katın merdivenlerine bırakılmış 2 adet dana dili bulduklarını, fotoğraflayıp sonra attıklarını bildirdi. Binanın altında bulunan kafe görevlileri de bir hastamın bana 2 adet limonata yollattığını, kendi bırakmak istememe nedeni olarak 'Esin Hoca böyle şeyleri sevmez' dediğini iletti. İlgili şahsın sosyal medya aracılığıyla da paylaştığı cinayete hazırlık vurguları ve çeşitli tetikçiler eliyle planlandığı izlenimini güçlendiren girişimin, o gün oraya geç bir saatte uğramam nedeniyle bertaraf edilmiş olduğumu anlıyorum" dedi.

'KORUMA TALEBİNDE BULUNDUM'

Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, olayla ilgili polise şikayette bulunduğunu ve koruma talep ettiğini belirterek, "Kişi hakkında emniyet birimleri gerekli işlemleri başlatarak harekete geçmiştir. İlişkili bulunduğu tüm grupların araştırılmasını konunun organize olabileceğini bildirdik. Ben koruma talebinde bulundum. Bunun yakın bir fiziksel tehdit olduğunu algıladım. Uzun süredir aşı karşıtı; plandemikçi hesaplardan tehdit alıyor ve suç duyurularında bulunuyorum. Ancak bizim yaptığımız suç duyuruları 'ifade özgürlüğü' ya da 'adres bulunamadı' şeklinde karşılık buluyor. Karakola suç duyurusunda bulunmaya gittim. Bina ve otoparktaki kameralar izlenerek ilgili kişinin sosyal medyada Op. Dr. M.Y. olarak ve sahte doktor olarak bilinen kişi olduğu saptandı. Yargı gerekenden azını yapmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları