loading
close
SON DAKİKALAR

Prof. Dr. Naci Görür; 'Hükumetimiz MTA'nın tüm kentlerimizin mikrobölgeleme ve tehlike analizini yapmada görevlendirebilir'

Prof. Dr. Naci Görür; 'Hükumetimiz MTA'nın tüm kentlerimizin mikrobölgeleme ve tehlike analizini yapmada görevlendirebilir'
Tarih: 11.02.2023 - 15:01
Kategori: Bilim & Teknoloji

Naci Görür; Memleketimizde yerbilimleri açısından önemli olan ve jeolojik yapımızın haritalanmasında unutulmaz hizmetler yapan MTA Genel müdürlüğünün bugünlerde biraz daha ön plana çıkması önemli.

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından yetkililerden önemli bir ricamdır dedi ve paylaştı:

"Memleketimizde yerbilimleri açısından önemli olan ve jeolojik yapımızın haritalanmasında unutulmaz hizmetler yapan MTA Genel müdürlüğünün bugünlerde biraz daha ön plana çıkmasının, ülkemizin deprem dirençli yerleşim alanları oluşturşmasında yerel yönetimlerle daha yakından ilişkide olmasının çok faydası vardır.

Örneğin,

Hükümetimiz bu kurumu tüm kentlerimizin mikrobölgeleme ve tehlike analizini yapmada görevlendirebilir. Bu çalışmalardan sonra ancak deprem dirençli kentler oluşturabiliriz. Bu şerden bir hayır olsun MTA’yı bu amaçla sahaya sürelim.

Deprem kuşaklarındaki tüm kentlerimizde miktobölgeleme bazlı tehlike analizini yapsın. TüBİTAK’ın da desteğiyle bu iş hızlandırılanilirse, yerel yönetimler de kendi kentleri için risk analizini tamamlar ve inşallah memleketimizin deprem direncini yükselterek bu afeti korkulu rüya olmaktan çıkartırız. Sevgiyle"

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları