loading
close
SON DAKİKALAR

Prof. Dr. Naci Görür'den Kanal İstanbul tepkisi: Bilim insanı olarak isyan ediyorum, neden İstanbul'u depreme hazırlayıp can güvenliğine yatırım yapmıyorsunuz?

Prof. Dr. Naci Görür'den Kanal İstanbul tepkisi: Bilim insanı olarak isyan ediyorum, neden İstanbul'u depreme hazırlayıp can güvenliğine yatırım yapmıyorsunuz?
Tarih: 10.06.2021 - 13:12
Kategori: Gündem

Prof. Dr. Naci Görür, Kanal İstanbul projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeoloji Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Fox TV'de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programında, Kanal İstanbul'a ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Prof. Dr. Naci Görür'ün açıklamaları şöyle:
"Bir bilim insanı olarak isyan ediyorum. Neden İstanbul'u depreme hazırlayıp insanların can güvenliğine yatırım yapmıyorsunuz? Kimse bu ülkenin geleceğine kendi fikri ve ekibiyle karar veremez. Benim torunlarım burada yaşayacak. Bu kadar riskli bir projeyi yapmak yerine İstanbul deprem bekliyor yüzbinlerce insanın can güvenliği yok. 

Küçükçekmece gölünün batı kısmında anormal bir heyelan zonu var. Kıta sahanlığındaki ana aktif faylarla da bu heyelanların kökensel ilişkileri var. Bu deprem olduğunda büyük heyelanlar olabilir. Kanal için hayati tehlike oluşturur. Deprem açısından özekllikle Küçükçekmece Sazlıdere civarında geniş kalın alüvyonlar var. Kanal alüvyonlar üstüne oturuyor. Bunları temizlemeleri mümkün değil. Alüvyonlar sıvılaşma meydana getirir. Deprem anında her yapı sıvılaşır. Ayakta kalması mümkün olmaz. Kanalı yaparsanız ada oluşturursunuz. 6 köprü yapacaksınız. Büyük bir deprem sırasında o yöredeki insanlara acil müdahale edemezsiniz. İnsanlarınıza yardım edemezsiniz. 

Deprem bekleyen bir kentte asla yapmamaınız gereken nüfusu ve yapı stokunu artırmaktır. Halbuki diz nüfurus da yapı stokunu da artırıyorsunuz. Fazla yapı ve nüfus depremde can ve mal kaybı anlamına gelir. İstanbul'da depremin eli kulağında."

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları