loading
close
SON DAKİKALAR

Prof. Dr. Semih Eryıldız Yerel Yönetim Okulunda

Prof. Dr. Semih Eryıldız Yerel Yönetim Okulunda
Tarih: 05.05.2012 - 15:33
Kategori: Eğitim

CHP İstanbul Başkan adayı Prof. Dr. Semih Eryıldız Yerel Yönetim Okulunda ders verdi...

CHP İstanbul İl Başkan Adayı Prof. Dr. Semih Eryıldız, 2 Mayıs 2012 Çarşamba Akşamı, Yerel Yönetim Okulu’nda bir sunuş yaptı.

Kartal Belediyesi, Maltepe Belediyesi, Sosyal Demokrasi Dernekleri İstanbul Şubesi, SODEV VE TÜSES tarafından ortaklaşa düzenlenen 2.Yerel Yönetimler Okulu’nda bu akşam 7.dersin konusu’’ Türkiye’de Sosyal Demokrat Belediyecilik Deneyimleri’’ İdi. Ankara’da Vedat Dalokay, Ali Dinçer, Murat Karayalçın, İstanbul’da Ahmet İsvan ve Aytekin Kotil’in belediye başkanlıklarındaki uygulamalarından örnekle veren, Eskişehir ‘de ki uygulamalara dikkat çeken
Prof. Dr. Eryıldız sunuşunda özetle şunları söyledi: "Belediyecilik SOSYAL DEMOKRATLARIN işidir.

Siz bakmayın AKP’nin söylediklerine yaptıklarına. Metrobüs uygulamalarını hem Ankara’da, hem İstanbul’da 25-30 yıl evvel ‘tercihli yol’ uygulaması ile bizler hayata geçirmiştik. Burada önemli olan PARTİ YÖNETİMLERİNDEKİ ANLAYIŞLARDIR. Parti yönetimlerinde bu anlayış ve inanç olmaz ise başarılı olunamaz. 

Sosyal demokratlar hayalci olmalıdır. Bu hayalcilik, düşünmek hayal kurmak, ileriyi görmek, ona göre projeler hazırlayarak hayata geçirmek inancı içindeki hayalciliktir.1980’den sonra CHP merkez ve ilgili kadrolarında hayal gücü kaybolmuştur… 

Bu uygulamalarda önemli olan parti’dir. Halkla bütünleşen, halkı örgütleyen bir parti ve belediyecilik anlayışı yerel yönetimler için en önemli konudur. Denetlenebilir, şeffaf, halk için-halkla beraber belediyecilik, sosyal belediyecilik sosyal demokratların işidir. Bizler bu anlayışla çalışıyoruz. İstanbul iyi yönetilmiyor. Bir tek kişinin, rant anlayışı ile yönetiliyor… 

3.köprü, Marmara ray, şehir tiyatroları, ulaşım ve kentsel dönüşüm konularında düşüncelerimi de sizlere sunuyorum’’ demiştir.

Diğer konuşmacı Mehmet Yıldırım ise Latin Amerika uygulamalarından örnekler vermiştir. Yıldırım’da bu uygulamalar da en önemli konunun Parti İradesinin bu belediyecilik uygulamasının arkasında olmasıdır demiştir. Halkla beraber ihtiyaçların ve bütçelerin belirlendiğini, halkın uygulamaları takip ve kontrol edebildiğini, şeffaflığın temel olduğunu, bu nedenle İşçi Partisi’nin 3 dönemdir iktidarda olduğunu belirtmiştir.

Toplantının kolaylaştırıcılığını SDD İstanbul şube başkanı Şükran Erdoğan’ın yaptığı Yerel Yönetimler Okulundaki ders, soru ve cevaplardan 2,5 saat sonra, sona ermiştir.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları