loading
close
SON DAKİKALAR

Prof. Naci Görür: Kimileri depremle ilgili bilgi verince benden falcılık bekliyor

Prof. Naci Görür: Kimileri depremle ilgili bilgi verince benden falcılık bekliyor
Tarih: 11.01.2021 - 14:57
Kategori: Gündem

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından depremle ilgili açıklamalarına yönelik getirilen eleştirilere yanıt verdi.

Prof. Dr. Naci Görür Twitter hesabından kendisine yöneltilen sorularla ilgili paylaşımda bulundu. Görür yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Arkadaşlar merhaba. Bugün küçük bir ders yapacağız. Biliyorsunuz sizinle yola çıkarken deprem konusunda farkındalığı ve bazı temel bilgileri hedefledik. Kimi arkadaşlar, bilgiçlik taslıyor, kimileri benim “olasılı” konuşmalarımdan rahatsız, kimileri de depremle ilgili bilgi verince benden falcılık bekleyip sonra ne olur, ne zaman olur, kaç büyüklüğünde olur, şurayı da etkiler mi , vb. sorular soruyor. Bu konularla ilgili doğrular şöyle: Evet, bizim bilim dalında çoğu saptamalar olasılıktır. Biz en olası olanı bulmaya çalışırız.

Deprem olunca söylenebilecekleri söyleriz. Onun ötesini bizden beklemek haksızlıktır. Söyleyen varsa onun da bilim insanlığı ile ilgisi yoktur. Sizden ricam depremi bir oyun, bilgiçlik, tanınmak, vb araç haline getirmeyin. Her yıl binlerce insanımız ölüyor. Duyarlı olalım. Son olarak da deprem duymaktan rahatsız olan, duymayınca sorun yok diye düşünen arkadaşlar bizi takip etmeyip, huzurlarını kaçırmasınlar. Sevgiler.

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları