loading
close
SON DAKİKALAR

Prof. Naci Görür'den 'müsilaj' açıklaması: 'Asıl kirletici kaynak Karadeniz'dir, çıkartacağımız ders Kanal İstanbul'u asla yapmamak olmalıdır'

Prof. Naci Görür'den 'müsilaj' açıklaması: 'Asıl kirletici kaynak Karadeniz'dir, çıkartacağımız ders Kanal İstanbul'u asla yapmamak olmalıdır'
Tarih: 03.06.2021 - 16:21
Kategori: Gündem

Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, müsilaj oluşumunun depremle ilişkisi hakkında sorurlar geldiğini belirterek bir açıklama yaptı.

Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Marmara ve Ege'de giderek büyüyen müsilaj (deniz salyası) kriziyle ilgili paylaşımlarda bulundu. 

Prof. Dr. Görür, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Deniz suyunun sıcaklığının düşmesiyle bu olay geçici olarak bitecektir. Asıl kirletici kaynak Karadeniz’dir. Bu olaydan çıkartacağımız ders Kanal İstanbul’u asla yapmamak olmalıdır. Aksi halde Marmara uzun dönemde kaybedilir ve etrafındaki yaşam sıkıntılı olur" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Görür'ün açıklaması şöyle:
"Arkadaşlar, Marmara’daki müsilaj oluşumunun depremle ilişkisini soruyorsunuz. Bir ilişkisi yok. Bu Marmara’nın kirlenmesiyle ilgili. Bu denize Karadeniz’den aşırı kirletici yük geliyor. Bunun dışında Marmaranın etrafındaki yerleşim alanlarından da atık deşarjı yapılıyor. (İstanbul’da arıtma yapılıyor). Bu atıklar denizdeki canlılar için besin kaynağı oluyor ve zaman zaman sıcaklığa da bağlı olarak plankton ve alg patlamalarına neden oluyor. Bugün gördüğümüz bu. Çözüm, kirliliğin azaltılmasıdır. Deniz suyunun sıcaklığının düşmesiyle bu olay geçici olarak bitecektir. Asıl kirletici kaynak Karadeniz’dir. Bu olaydan çıkartacağımız ders Kanal İstanbul’u asla yapmamak olmalıdır. Aksi halde Marmara uzun dönemde kaybedilir ve etrafındaki yaşam sıkıntılı olur."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları