loading
close
SON DAKİKALAR

Profesyonel askerlik geliyor

Profesyonel askerlik geliyor
Tarih: 12.02.2012 - 21:57
Kategori: Gündem

Genelkurmay Başkanlığı'nın uzun zamandır üzerinde çalıştığı Profesyonel Askerlik Projesi Sivas'ta hayata geçirilecek.

Genelkurmay Başkanlığı'nın uzun zamandır üzerinde çalıştığı Profesyonel Askerlik Projesi Sivas'ta hayata geçirilecek. AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz'ın Milli Savunma Bakanı olmasının ardından Sivas'ın Sözleşmeli Er Eğitim Merkezi olması yönündeki talebi gerçekleşiyor. İlk etapta 5 bin sözleşmeli er, 2012 yılı Ocak ayından itibaren gruplar halinde Sivas'ta eğitilecek.

1500 TL MAAŞ ALACAKLAR
AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen İş Dünyası ve Savunma Sanayi heyeti toplantısında, Sivas'ın Sözleşmeli Er Eğitim Merkezi olacağını açıkladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde paralı asker dönemini başlatan projeyle ilgili yönetmelik Ağustos ayında yayınlandı. Sözleşmeli erler vatani hizmetini yapan askerlerden seçilecek ve er adayları için birlik komutanları referans verecek. Komutanlar, fiziki kabiliyeti uygun, askerlik mesleğine elverişli er ve erbaşlara, sözleşmeli olmaları için teklif götürecek. Erler terhis olduktan sonra en az 3, en fazla 7 yıl görev yapacak. En fazla 29 yaşına kadar görev yapacak olan erler ayda 1500 TL alacak. Erlerin eline, operasyon tazminatı ile birlikte ayda 2 bin TL'nin üzerinde para geçecek. Sivas'ta 3 aylık özel bir eğitime tabi tutulacak erler daha sonra birliklerine atanacak. İlk etapta 5 bin sözleşmeli er istihdam edilecek.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, daha önce yaptığı açıklamalarda sözleşmeli askerlik eğitim merkezi olabilecek iller arasında Sivas'ın da adının bulunduğunu belirtmişti. Sivaslıların talebine duyarsız kalmayan Bakan Yılmaz, Sivas'ı sözleşmeli er eğitim merkezi seçerek ilk somut vefasını göstermiş oldu. 2012 yılı Ocak ayından itibaren gruplar halinde Sivas'ta eğitilmeye başlanacak sözleşmeli askerler, il ekonomisi ve tanıtımı açısından son derece önem taşıyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları