loading
close
SON DAKİKALAR

Profesyonel skandal-2

Profesyonel skandal-2
Tarih: 12.02.2012 - 09:26
Kategori: Eğitim

Karabük ve Erzincan üniversitelerine atanan profesörlerin bilimsel çalışmalarına rastlanmadı.

Atandıkları üniversitelere hiç gitmeden ya da ayda bir gibi çok az sürelerle giderek akademik unvan alan profesörler skandalına yeni bir boyut daha eklendi. Profesörlerin gitmeden ya da çok az giderek akademik unvan aldıkları yüksek öğretim kurumlarından olan Karabük ile Ercincan üniversitelerinin tıp fakültesi öğrencilerinin de komşu illerdeki üniversitelerin tıp fakültelerinde eğitim gördükleri ortaya çıktı.

Karabük Tabip Odası Başkanı Rıdvan Üney, Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin sadece belediye tarafından bağışlanan binası bulunduğunu, fiili çalışanı olmadığını söyledi. Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin de Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğrenim gördüklerini belirten Üney, “Şehrimizde tıp fakültesi var, ama öğrencisi yok. Fakültenin hastanesi de yok. Profesörler var, ama onlar da Ankara’da. Yani tıp fakültesi Karabük’te, öğrenciler Zonguldak’ta, hocalar Ankara’da...” dedi. Atanan profesörlerin Karabük Üniversitesi’nde yaptıkları bilimsel bir çalışmalarına da rastlamadıklarını kaydeden Üney, “Anlamakta zorluk çektiğimiz bir şeyler var. Bu kişiler neden alelacele Karabük Üniversitesi’ne getirilip doçentlikten profesörlüğe geçti? Oysa yıllarca taşrada çalışan doçentler bu kadar kolay profesör olamıyorlar. Bunların farkı nedir onu da anlayamadık” dedi.

Erzincan’da da aynı durum

CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, Erzincan Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin yaklaşık 30 öğrencisi bulunduğunu, bu öğrencilerin de eğitimlerine Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde devam ettiklerini söyledi. Işık, “Öğrenciler Erzincan Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, ama burada eğitim verilmediği için Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde öğrenim görüyorlar. Orada kalıyorlar. Erzincan’da üniversitenin içinde tıp fakültesi dekanlığı var. Amfi, ders verilen bir yer yok” dedi. Işık, uygulamanın Türkiye genelinde kadrolaşma adımı olarak gerçekleştirildiğini, birçok fakültede geçerli olduğunu kaydetti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları