loading
close
SON DAKİKALAR

'Protokol Yolu'ndaki Afişler Söküldü'

'Protokol Yolu'ndaki Afişler Söküldü'
Tarih: 24.02.2012 - 19:19
Kategori: Siyaset

"CHP'nin afişleri sökülüyor" iddiasına Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yanıt geldi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, CHP kurultaylarına ilişkin afişlerinin Ankara’nın dört bir yanında asılı durduğunu, sadece valilikçe çok önceden afiş asılması yasaklanan Protokol Yolu’na asılan afişlerin kaldırıldığını bildirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, bugün bir gazetede CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin’in, "CHP’nin Kurultay Afişlerinin Büyükşehir Belediyesi ekiplerince söküldüğü" yönündeki iddialarının yer aldığı belirtildi.

İddiaların şaşkınlıkla karşılandığı bildirilen açıklamada, CHP’nin yapacağı kurultaylar dolayısıyla Ankara’nın çeşitli yerlerine asılan afişlerin kaldırılmasının söz konusu olmadığı, sadece çok önceden Valilik tarafından afiş asılması yasaklanan "Protokol Yolu"na yasal olmayan bir şekilde, asılan afişlerin kaldırıldığı bildirildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Tüm Ankaralıların da gördüğü gibi kentin dört bir yanındaki, direklerde, üst geçitlerde, meydanlarda CHP’nin kurultay afişleri asılı duruyor. İlçe başkanının ’Büyükşehir afişlerimizi söküyor’ iddiası geleneksel CHP davranışının, ajitasyonunun net bir göstergesidir.

Belediye ekiplerimiz, CHP afişlerinin asılması konusunda kendilerine Protokol Yolu dışında izin vermiş, kendilerine Protokol Yolu’nun ise Valiliğin çok önceden aldığı kararla afiş ve benzeri duyuruların asılmasına yasaklı olduğu bildirmiştir.

Büyükşehir Belediyesinin, kendi yaptığı çalışmalarının duyurusunu bile asmadığı bu güzergahta, tüm uyarılara karşın CHP’liler, Protokol Yolu üzerindeki üst geçitlere, aydınlatma direklerine ve köprülere yasal olmayan bir şekilde kurultay afişlerini asmışlardır.

Uyarılara rağmen yasak olan Protokol Yolu güzergahına asılan bu afişler Büyükşehir Belediyesi ekiplerince kaldırılmıştır. Bunun dışında CHP’nin kentin cadde, sokak, köprü, kavşak ve geçitlere astığı kurultay afişleri ise yerli yerinde durmaktadır. Hiç kimse bir kaşık suda fırtına kopararak, usulsüzlüğü ve kuralsızlığı kendisinde hak göremez.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları