loading
close
SON DAKİKALAR

PSV Eindhoven, Galatasaray'ı 5-1 yendi

PSV Eindhoven, Galatasaray'ı 5-1 yendi
Tarih: 22.07.2021 - 00:06
Kategori: Spor

Galatasaray Futbol A Takımı, UEFA Şampiyonlar Ligi İkinci Eleme Turu ilk ayak maçında PSV Eindhoven ile karşı karşıya geldi. Philips Stadyumu’nda oynanan maçı PSV Eindhoven 5-1 kazandı.

Galatasaray maça Fernando Muslera, Christian Luyindama, Alpaslan Öztürk, Marcao, Jesse Sekidika, Ömer Bayram, Aytaç Kara, Arda Turan, Emre Kılınç, Kerem Aktürkoğlu ve Ryan Babel 11’iyle başladı.

Galatasaray'ın golünü 42. dakikada Emre Kılınç attı. PSV’nin gollerini 2., 35. ve 84. dakikalarda Eran Zahavi, 51 ve 89’da Mario Götze kaydetti. 

Galatasaray bu maçın ardından PSV Eindhoven ile UEFA Şampiyonlar Ligi İkinci Eleme Turu rövanşında 28 Temmuz Çarşamba günü oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarına başlayacak.

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

2’ Kaptan Muslera’ya atılan geri pasta, baskı sonucu rakip kalecimize baskı yaparak topu kazandı ve Eran Zahavi boş kaleye topu gönderdi: 1-0.

4’ Muslera’nın geri pasta uzaklaştırdığı top kısa kaldı ve PSV hızlı bir şekilde ceza sahamıza girdi. Vertessen'in sol çaprazdan sert şutu direğin bir karış yanından auta gitti. 

15’ Rakip takımda Sangare çalımlarla önünü açarak savunma arkasına derinlemesine bir top gönderdi; pozisyon tehlikeye dönüşmeden Muslera kalesini zamanında terk etti ve topu taca uzaklaştırdı.

23’ Madueke sol kanatta bir çalımla iki oyuncuyu ekarte etti ve tehlikeli bir şekilde kalemize sokuldu. Onun ortasında savunmamız son anda araya girerek olası tehlikeyi kornere çevirdi.

24’ Korner atışında penaltı noktasına gelen topa Ramalho yarım vole ile vurdu. Top üstten az farkla auta çıktı.

35’ Orta alandaki baskı sonucunda kaybettiğimiz topla PSV takımı çok hızlı bir şekilde hücuma kalktı. Götze sol kanattaki Madueke’ye gönderirken, onun içeriye bıraktığı topu Zahavi tamamladı: 2-0.

37’ Yarı sahada kazandığımız topta Kerem Aktürkoğlu seri bir şekilde sol kanattan içeriye doğru sokuldu. Soluna çekip yaptığı vuruş savunmadan döndü.

42’ Sekidika’nın sağ kanattaki çık çalımlarının ardından orta sahaya açılan top solda Ömer Bayram ile buluştu. Ömer Bayram sol çizgiye inerek ceza sahasına ortaladı. Emre Kılınç çok şık bir kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi: 2-1.

45’ İlk yarının sonuna en az bir dakika ekstra zaman eklendi.

İlk yarı 2-1 PSV üstünlüğüyle sona erdi.

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

51’ Eric Van Ginkel ve Zahavi paslaşmasında Zahavi, topuk pasıyla Götze’yi golle karşı karşıya getirdi. Alman futbolcu ayak içiyle uzak köşeden topu filelerle buluşturdu: 3-1.

60’ Arda Turan yerine Sofiane Feghouli, Ryan Babel yerine Mostafa Mohamed, Alpaslan Öztürk yerine ise Yunus Akgün oyuna girdi.

61’ PSV’de Marco van Ginkel yerine Davy Pröpper, Yorbe Vertessen’in yerine ise Gakpo oyuna girdi.

71’ Madueke’nin pasıyla ceza alanımızın çizgisinde topla buluşan Sangare bekletmeden vurdu. Muslera tek hamlede topa sahip oldu.

74’ Rakibi ile ikili mücadeleye giren Marcao sarı kart gördü.

77’ Hollanda temsilcisinde Chukwunonso Madueke yerine Ryan Thomas oyuna girdi.

78’ Topu kazanmak için yatarak müdahalede bulunan Luyindama sarı kart gördü.

81’ Yunus Akgün’ün kaleye sağ çaprazda bakan yerinde düşürülmesiyle serbest vuruş kazandık. Aytaç Kara serbest vuruşu direkt kaleye gönderdi. Baraja çarpan top kornere çıktı. Sağ köşe gönderinden Ömer Bayram’ın ortasında Luyindama kafa vuruşunu yaptı. Top direğin yanından dışarıyla çıktı.

84’ PSV savunmasının uzaklaştırdığı top sekerek bir anda Zahavi’nin önünde kaldı. Muslera ile karşı karşıya kalan oyuncu topu filelerimize gönderdi: 4-1.

86’ Çalımlarla ceza sahamıza yaklaşan Gakpo, verkaç yaparak şutunu çekti. Muslera soluna çok iyi uzanarak topa sahip oldu.

89’ Götze’nin kalemize gönderdiği topu Muslera içeriye tokatladı ve top bir kez daha filelerimize gitti: 5-1.

90’ Karşılaşmanın sonuna en az dört dakika ekstra zaman eklendi.

Maçı PSV Eindhoven 5-1 kazandı.

Kaynak : istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları