loading
close
SON DAKİKALAR

Rabia Naz'ın ölümünü araştıran gözaltındaki Canan Coşkun’a tanıkla yaptığı görüşme soruldu, tehdit, kasten yaralama suçlamaları yöneltildi

Rabia Naz'ın ölümünü araştıran gözaltındaki Canan Coşkun’a tanıkla yaptığı görüşme soruldu, tehdit, kasten yaralama suçlamaları yöneltildi
Tarih: 14.11.2019 - 11:20
Kategori: Gündem

Gazeteci Canan Coşkun, Rabia Naz Vatan’ın ölümünü araştırmak üzere Giresun’un Eynesil ilçesinde bulunan Meclis araştırma komisyonuyla birlikte ilçede olduğu sırada, dün akşam gözaltına alındı.

Bu sabah ifadesi alınan Coşkun’a soruşturmada tanık olarak ifade veren Mürsel Küçükal ile yaptığı görüşmeler soruldu.

Bianet'ten Ayça Söylemez'in haberine göre; Coşkun’a “şantaj, tehdit, kasten yaralama, hakaret, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlamaları yöneltildi.

“Küçükal olayı kendisi anlatmak istedi”
Canan Coşkun Eynesil Polis Merkezi Amirliğindeki sorgusunda, ilçeye Meclis komisyonunda bulunan CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü ile ortak bir çalışma sebebiyle, daha önceden olayla ilgili haberler hazırladığından Süllü’ye mesleğiyle ilgili danışmanlık vermek üzere orada bulunduğunu söyledi. Belgeselci Kazım Kızıl ile ekip olarak çalıştıklarını, Kızıl’ın da orada görüntü çekmek üzere bulunduğunu ifade etti.

Komisyonun tanıkları dinlediği sırada da orada bulunduklarını söyleyen Coşkun, ardından Küçükal’la görüşmek ve ifadesindeki konuları konuşmak üzere evine gittiğini, Küçükal’ın da kendisine hemen olayı anlatmaya başladığını söyledi.

Olayın gerçekleştiği yere de kendisini Küçükal’ın götürdüğünü, orada kendisine ifadesindeki detayları gönüllü şekilde anlattığını, iddia edildiği gibi olay yerine tanığı götürmeye zorlamadığını söyledi.

Coşkun’un ifadesine göre olay yerinde Coşkun ve Küçükal bulunurken, Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan da yanlarına gelerek Küçükal’a yönelik “İfadeni neden değiştirdin, sen kitaba el basmadın mı” minvalinde sözler sarf etti.

Canan Coşkun “Bu aşamadan sonra Küçükal’a bir şey sormadım ikisi kendi aralarında konuşmaya devam etti, Küçükal Vatan’a ‘Gel sana göstereyim’ veya Vatan Küçükal’a ‘Göstersene nasıl sürünüyordu’ dedi. Ben hiçbir ayrıntıyı atlamamak için telefonumdaki ses kaydını sürekli açık tuttum, olayın tamamı kayıtlı” dedi.

O sırada Kızıl’ın da çekim yaptığını belirten Coşkun, olay günü Kazım Kızıl veya Şaban Vatan’la bir görüşmesinin de olmadığını ifade etti.

Coşkun’un sorgusu bu sabah 09.00 civarında tamamlandı, ardından belgeselci Kazım Kızıl’ın sorgusuna başlandı. Bu arada baba Şaban Vatan’da ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Sendikadan tepki
DİSK Basın İş, üyeleri olan Coşkun’un gözaltına alınmasına dair şu açıklamayı yaptı:

“TBMM Komisyonunun çalışmalarını izleyen gazeteci Canan Coşkun ve belgesel yönetmeni Kazım Kızıl ile şüpheli bir şekilde ölen Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan Eynesil’de gözaltına alındı.

“Coşkun olaya ilişkin detaylı bilgi sahibi olması nedeniyle aynı zamanda bir milletvekiline de danışmanlık yapmak için oradaydı. İlk günden bu yana olaya ilişkin karanlık noktaların aydınlatılamamış olması nedeniyle meslektaşlarımız bir yandan da görüşmeler yapmaktaydı.

“Dosyada ifade değiştiren tanık Mürsel Küçükal ile görüşen Coşkun, Küçükal ile birlikte olay yerine gitti. Burada çekim yapan Tuğba Kaya, Kazım Kızıl ve Şaban Vatan ile karşılaştılar. Burada Vatan ile Küçükal arasında bir tartışma yaşandı.

“Daha sonra Küçükal’ın eşinin şikayeti üzerine gözaltına alındılar. Meslektaşlarımız gazetecilik görevleri nedeniyle Eynesil’de bulunuyordu ve bu görevi yerine getirirken gözaltına alındılar. Meslektaşlarımız derhal serbest bırakılsın. Gazetecilik suç değildir.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları