loading
close
SON DAKİKALAR

Rasim Ozan Kütahyalı'nın 'Boşnaklara hakaret' davası 10 Mayıs'a ertelendi

Rasim Ozan Kütahyalı'nın 'Boşnaklara hakaret' davası 10 Mayıs'a ertelendi
Tarih: 12.04.2019 - 09:22
Kategori: Gündem

Rasim Ozan Kütahyalı hakkında Boşnaklara hakaret ettiği iddiasıyla açılan dava, Kütahyalı'nın duruşmaya katılmadığı gerekçesiyle 10 Mayıs'a ertelendi.

Beyaz TV'de yayınlanan Beyaz Futbol programında Boşnaklara hakaret ettiği iddiasıyla "Halkın bir kesimini sosyal sınıf din mezhep cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçundan Rasim Ozan Kütahyalı hakkında açılan davanın ikinci duruşması, bugün İstanbul Çağlayan Adliyesi 27. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Dava, Kütahyalı'nın duruşmaya katılmadığı gerekçesiyle 10 Mayıs'a ertelendi.

Tutuksuz sanık Kütahyalı, Şubat ayında görülen ilk duruşmaya da katılmamış, hakkında zorla getirme kararı verilmişti.

Duruşmaya şikayetçi Bosna Sancak Akademik Kültür ve Tarih Vakfı, Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği avukatları, Anadolu Yakası Bosna Sancak Derneği Başkanı Erdoğan Erden katıldı.

İDDİANAME

İddianamede, sanık Rasim Ozan Kütahyalı’nın 19 Kasım 2017’de Beyaz TV’de yayınlanan "Beyaz Futbol" programında yorumcu olarak bulunurken kendisine yapılan bir şakaya karşı cevaben canlı yayında sarfettiği bir sözün Boşnak kökenli vatandaşları aşağılama niteliğinde olduğu belirtiliyor. Boşnak/Balkan dernek ve vakıflarının şikayette bulunduğu ifade edilen iddianamede, sanık Kütahyalı’nın suçlamayı kabul etmediği ancak tüm delillere göre üzerine atılı suçu işlediği anlatılıyor. Sanık Kütahyalı’nın "Halkın bir kesimini sosyal sınıf din mezhep cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapsi isteniyor.

NE OLMUŞTU?

Rasim Ozan Kütahyalı, 2017 yılında Beyaz TV'de yayınlanan Beyaz Futbol programında kendisine yapılan şakayı "kusturmalı Boşnak saksosu" olarak nitelendirerek bir skandala imza atmıştı. Kütahyalı'nın ırkçı ve belden aşağı bu ifadesi, başta Boşnaklar olmak üzere toplumun büyük tepkisine neden olmuştu. Kütahyalı, sarf ettiği skandal sözler sonrası yorumculuk yaptığı Beyaz TV'den ve köşe yazarlığı yaptığı Sabah gazetesinden de kovulmuştu.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları