loading
close
SON DAKİKALAR

Real abarttı, Nuri sahne aldı!

Real abarttı, Nuri sahne aldı!
Tarih: 12.02.2012 - 14:54
Kategori: Spor

Real Madrid'de milli oyuncumuz Hamit Altıntop 18'de yer almazken, Nuri Şahin ise bu sezon ilk kez kadroya girdi ve yedek kulübesindeydi

Real Madrid [7 - 1] Osasuna 
23' [1 - 0] C. Ronaldo 
31' [1 - 1] I. Balde 
34' [2 - 1] Pepe 
40' [3 - 1] G. Higuain 
54' E. Satrustegui (Kırmızı kart - Osasuna) 
54' [4 - 1] C. Ronaldo (Penaltı) 
58' [5 - 1] C. Ronaldo 
63' [6 - 1] K. Benzema 
81' [7 - 1] K. Benzema 

La Liga'da son 6 maçını kazanarak zirveye yerleşen Real Madrid, Levante'ye ilk yenilgisini tattıtan ve liderlikten indiren Osasuna'yı, 12. hafta mücadelesinde Santiago Bernabeu'da konuk etti. 

Real Madrid 
Casillas, Arbeloa, Pepe, Ramos, Coentrao, Khedira (67' Nuri Şahin), Alonso, Mesut Özil (67' Callejon), Di Maria (49' Benzema), Higuain, Ronaldo 

Osasuna 
Andrés, Damiá, Lolo, Flaño, Satrústegui, Raúl García, Nekounam, Puñal (74' Ruben), Calleja (86' Timor), Nino (58' Marcos), Balde 

Ev sahibi Real Madrid'de milli oyuncumuz Hamit Altıntop 18'de yer almazken, Nuri Şahin ise bu sezon ilk kez kadroya girdi ve yedek kulübesindeydi. 

Evinde şu ana kadar yaptığı tüm maçları kazanan Real Madrid, ligdeki 8. asistini yapan Di Maria ve 11. golünü atan Ronaldo ile 1-0 öne geçti. 

Konuk ekip Balde ile 31. dakikada skora denge getirip, Bernabeu'da ufak bir şok yaratırken, Başkent ekibi çok geçmeden üstünlüğü yine ele geçirdi. Di Maria 9. asistini yaptı, Portekizli savunmacı Pepe durumu 2-1'e taşıdı. 

Dakikalar 40'ı gösterdiğinde ise Rea Madrid farkı 3'e çıkardı. Yine başrolde olan Di Maria, La Liga'daki 10. gol pasını verdi, Higuain de ağları havalandırıp ligdeki gol sayısını 11'e çıkardı. 

İlk yarıyı 3-1 önde tamamlayan Real Madrid'de, asistleriyle yıldızlaşan Di Maria sakatlandı ve 49. dakikada yerini Benzema'ya bırakmak zorunda kaldı. 

54. dakikada Mesut Özil'e ceza sahası içinde faul yapan Satrustegui, penaltıya sebebiyet verirken, ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kaldı ve Osasuna'yı 10 kişi bıraktı. Topu beyaz noktaya diken Ronaldo, skoru 4-1 yaparken, La Liga'daki 12. golünü atmış oldu. 

Real Madrid, eksik kalan rakibi karşısında 5. golü 58'de buldu. Arbeloa'nın ortasında kafayla topu ağlara yollayan Portekizli yıldız Ronaldo, hat-trick yaparken, ligdeki gol sayısını 13'e yükseltti. 

Durmaya niyeti olmayan Başkent ekibi, 63.'te farkı 5'e çıkardı. Ceza sahası içinde bomboş durumda kalan Benzema, skoru 6-1 yaptı. 

67. dakikada beklenen an geldi ve milli oyuncumuz Nuri Şahin ilk kez Real Madrid formasını giydi. Nisan ayından bu yana sakatlıklarla boğuşan ve hiçbir maç yapmayan Nuri, Khedira'nın yerine oyuna dahil olurken, Mesut Özil ise yerini Callejon'a bıraktı. 

Kalan sürede oyunu istediği gibi kontrol eden Real Madrid, 81. dakikada farkı 6'ya çıkardı. Arbeloa'nın pasında iyi bir vuruş yapan Benzema, maçtaki ikinci golünü attı ve skoru 7-1'e taşıdı. 

87. dakikada Ronaldo'nun vuruşudna top üst direkten geri gelirken, Başkent devi mücadeleden 7-1'lik üstünlükle ayrıldı. 

Evindeki 5. maçını da kazanan ve ligde üst üste 7. galibiyetini alan Real Madrid, 11 maç sonunda puanını 28 yapıp haftayı lider kapattı. 3 hafta sonra yenilen Osasuna ise 14 puanda kaldı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları