loading
close
SON DAKİKALAR

Real ve Uyum/Makro direnişçilerinin eylemleri devam ediyor

Real ve Uyum/Makro direnişçilerinin eylemleri devam ediyor
Tarih: 04.09.2018 - 18:09
Kategori: Sendika

Real ve Uyum/Makro direnişçileri ve DİSK'e bağlı Nakliyat İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu ve sendika yöneticileri Optimum AVM Media Markt'ta kasa kilitleme eylemi yaptı.

Optimum AVM Media Markt'ta kasa kilitleme eylemi yapan Nakliyat İş direnişçileri alış veriş için mağazada birçok ürün alarak kasa  önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Aldıkları ürünleri tek tek kasadan geçiren direnişçiler paraları olmadığı için ödeme yapamayacaklarını belirterek kasadan geçen ürünleri bıraktılar. Kasalardaki sıra yüzünden bir çok müşteri alış veriş yapmadan mağazadan çıktı.

Kasa kilitleme eyleminden sonra Optimum AVM önünde basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasında işçiler söz alarak okulların yakında açılacağını ve anne babaların okul hazırlıkları yaptıklarını belirterek çocuklarınıza Media Markt’tan alış veriş yapmayın zulme ortak olmayın çağrısında bulundul.   

Basın açıklamasının ardından Kozyatağı Metro Mağazasının önüne gidildi.

Kozyatağı Metro Özel Güvenliği Yine Kapıya Etten Duvar Ördü

Direnişçiler, Metro’da alışveriş yapmak için mağazaya girmek istedi. Ancak giriş kapısını özel güvenlik personeli barikat oluşturarak kapattı. Özel güvenlikle birlikte mağazanın bahçesinde polis de önlem aldı. İşçileri içeriye almayan mağazanın Güvenlik Müdürü ile işçiler arasında tartışma yaşandı. İşçiler içeriye giremeseler de bulundukları kapı özel güvenlik tarafından kapatılınca o kapıdan bir süre içeriye müşteri alınmadı.  

Real ve Uyum/Makro işçileri Metro Mağazasının bu tutumunu protesto ederek bir süre konuşmalar yaparak sloganlar atarak eylemlerine devam ettiler.

İşçiler yaptıkları konuşmalarda haklarını alıncaya kadar yılmadan, bıkmadan direnişe ve mücadeleye Nakliyat-İş Sendikası'nın öncülüğünde devam edeceklerini belirtti.

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları