loading
close
SON DAKİKALAR

Refahiye Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan 'Dersim’in Kayıp Kızları' ve 'İbrahim Kaypakkaya' kitaplarını yakma talimatı

Refahiye Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan 'Dersim’in Kayıp Kızları' ve 'İbrahim Kaypakkaya' kitaplarını yakma talimatı
Tarih: 11.11.2019 - 10:45
Kategori: Gündem

Refahiye’de bir ev baskınında bulunan Dersim’in Kayıp Kızları ve İbrahim Kaypakkaya’nın hayatının anlatıldığı kitaplara el konuldu. Refahiye Cumhuriyet Başsavcılığı, iki kitapla ilgili ‘imha’ kararı verdi.

Erzincan’ın Refahiye ilçesinde geçen sene örgüte yardım gerekçesiyle yapılan bir ev baskınında evde yaşayanların telefonlarına ve evdeki iki kitaba jandarmalar tarafından el konuldu. Bu eserlerden biri belgeselci yazar Kazım Gündoğan ve Nezahat Gündoğan’ın İletişim Yayınları tarafından yayımlanan ve 1937-1938 Tunceli Harekâtı’ndan sonra ailelerinden koparılan kız çocuklarının hayat hikayesini ele alan Dersim’in Kayıp Kızları adlı kitabı, diğeri ise Kalipso Yayınları’ndan çıkan İbrahim Kaypakkaya’nın hayatının anlatıldığı kitap.

Kitapları geri isteyen kişiler, kitaplara dair herhangi bir bilgi alamadı. Aylar sonra Refahiye Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturmayla ilgili herhangi bir ilgisi olmamasına ve mahkemeden böyle bir karar çıkmamasına rağmen kitapların ‘imha’ edilmesi için talimat verdiği öğrenildi.

İmha tutanağında 3 jandarmanın imzası yer alırken, kitapların nasıl imha edildiğiyle ilgili, “Refahiye Cumhuriyet Başsavcısı’nın talimatıyla komutanlığımız kazan dairesinde video çekimi yapılarak imha edildiği…” bilgileri yer aldı.

Kaynak : www.biryol.com.tr

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları