loading
close
SON DAKİKALAR

Refik Anadol'un “Makine Hatıraları: Uzay” sergisi ziyarete açılıyor

Refik Anadol'un “Makine Hatıraları: Uzay” sergisi ziyarete açılıyor
Tarih: 01.05.2021 - 14:13
Kategori: Kültür & Sanat

İBB’nin özel desteğiyle İstanbullularla buluşan Refik Anadol’un “Makine Hatıraları: Uzay” sergisi, YouTube’da tüm Türkiye ile buluşuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) özel destekçisi olduğu, iştiraklerinden Kültür AŞ’nin ise ana sponsorları arasında yer aldığı Refik Anadol’un “Makine Hatıraları: Uzay” sergisi,  19 Mart – 26 Nisan tarihleri arasında Plevneli Dolapdere’de sanatseverlerle buluştu. Pandemi koşullarında limitli sayıda ziyaretçi ağırlanan serginin kapısında kapanış gününe kadar uzun kuyruklar oluştu. İBB ve KÜLTÜR AŞ’nin destekleriyle sanatseverlerle ücretsiz buluşması sağlanan serginin hem daha çok İstanbullu hem de Türkiye genelindeki sanatseverler tarafından deneyimlenebilmesi  için yeni bir çalışma yapıldı. KÜLTÜR AŞ’nin Kültür.İstanbul YouTube hesabında “360 Derece Sergi Turu” ve “Tam Sergi Turu” başlıklarında iki özel video yayınlanarak, sergi sanal gezi ile görmek isteyen herkesin ziyaretine açıldı.

İKİ VİDEO İLE SANAL GEZİ

KÜLTÜR AŞ’nin Kültür.İstanbul YouTube hesabından izlenebilen “360 Derece Sergi Turu”nda serginin katları arasında gezinti yapma imkanı sunuluyor. Sergi, ziyaretçinin tamamen kendi bakış açısıyla deneyimlenebiliyor. Bilgisayar, cep telefonu ya da tabletlerden hiçbir ek özellik ya da donanım gerekmeksizin videodaki yönlendirmelerle sergi alanında hareket ederek, koleksiyondaki eserler görülebiliyor. 360 Derece Sergi Turu’nu akıllı telefon ya da tabletleri  ile deneyimleyenler ise cihazlarını hareket ettirerek veya tuşlara dokunarak ziyaretlerini gerçekleştirebiliyor.

KÜLTÜR AŞ’nin YouTube hesabından ulaşabilen “Tam Sergi Turu”nda ise katlar tek tek gezilebiliyor. Ayrıca eserlerle ilgili bilgiler de Refik Anadolu’un kendisinden  dinlenebiliyor. Refik Anadol “Makine Hatıraları: Uzay” sergisinin bu iki farklı deneyim videosu, Kültür AŞ’nin Kültür.İstanbul YouTube hesabında 16 Mayıs Pazar gün sonuna kadar izlenebilecek. 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları