loading
close
SON DAKİKALAR

Rehabilitasyon Öğretmenleri Dayanışma Platformu'ndan özlük haklarının iyileştirilmesi talebi

Rehabilitasyon Öğretmenleri Dayanışma Platformu'ndan özlük haklarının iyileştirilmesi talebi
Tarih: 29.09.2019 - 16:06
Kategori: Eğitim

Rehabilitasyon Öğretmenleri Dayanışma Platformu, özlük haklarımızın iyileştirilmesi ve devlette kadro talebinde bulundu.

Rehabilitasyon Öğretmenleri Dayanışma Platformu tarafından yapılan açıklamada, yıllarca eğitim alanında hizmette bulunup birçok haktan mahrum kaldıkları ifade edildi.

Türkiye’de yaklaşık 2 bin 500 özel eğitim kurumu bulunduğu belirtilen açıklamada, "Burada eğitim gören öğrenci sayısı 300 bini geçmektedir. Bu kurumlarda istihdam edilen 40 bin personel çalışmaktadır" denildi. 

Platformun açıklaması şöyle:

"Rehabilitasyon Merkezlerinde çalışan öğretmenlerin de milli eğitimde çalışan öğretmenler kadar tüm haklara sahip olması gerekmez mi? Çünkü zihinsel ve fiziksel problemleri olan öğrencilerin de diğer öğrenciler gibi en iyi eğitimi almaya hakkı vardır ve bu kurumlarda verilen maaşlarda Türkiye’nin ayrı bölgelerinde ve kurumlarda görev yapan öğretmen çokluğuna göre ciddi farklılıklar olmaktadır. Oysa ki Milli Eğitim'de çalışan öğretmenlerde bu farklılık minimum düzeydedir.

Rehabilitasyon merkezlerinde çalışan öğretmenlerin sigorta prim borcu asgari ücret üzerinden yatırılıken şubat tatili ve sömestr tatili bulunmayıp, herhangi bir hastalık durumunda ise izin hakkımız yok sayılıp, gelmeme durumunda maaş kesintisi olmaktadır. Yıllık izinlerimiz ise tam manada kullanılamamaktadır. Ayrıca rehabilitasyon merkezlerindeki  öğretmenlerin tazminat sorununun ciddi boyutlarda olması, ayrımcılığın gözle görünen en önemli boyutlarındandır ve devletimizin gözünde özel eğitimde çalışan öğretmenlerle, Milli Eğitim'de çalışan öğretmenlerin eşit olmaması biz öğretmenleri yaralayan en önemli olgulardandır. Bu şekilde teşkil eden bir çok durumlarla karşılaşılmaktadır. Bunlar; özel eğitimde çalışan öğretmenlerin, devletin bu hakkı öğretmenlere verdiği halde kurumların göz ardı etmesi, doğum izninin olmaması ve çocuk başına düşen paranın verilmemesi, özel eğitimde çalışan öğretmenlere belediyelerin indirimli öğretmen kartı bile verilmemesi ve o haktan mahrum bırakılmak en ilginç haksızlıklardan sadece bir tanesidir.

Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde çalışanların, öğretmen evinde konaklamak isteyenlerin bu haktan mahrum bırakılması, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde çalışanların, lojman hakkından mahrum bırakılması... Öğretmenlerin iş güvencesinin olmaması nedeniyle gelecek kaygısı olup her an işten çıkarılma korkusu yaşamaktadırlar. Öğretmenlerin aldıkları maaşların yetersiz olması, ihtiyaçlarını karşılayamaması öğretmenin performansını büyük ölçüde etkilemektedir.

Öğretmenlerin ve öğrencilerin mağdur edilmemesi için özlük haklarımızın iyileştirilmesi ve en azından özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde belli günü ya da primi dolduran ücretli ve dershane öğretmenlerinin atamasında olduğu gibi bizler de devlet bünyesinde kadroya alınmak istiyoruz. Özel eğitim kurumlarında çalışan öğretmenlerin haklarının iade edilmesi hem öğretmenler hem de engelli öğrencilerimiz için daha faydalı olacaktır."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları