loading
close
SON DAKİKALAR

Renault 1.7 milyar euro yatırdı

Renault 1.7 milyar euro yatırdı
Tarih: 12.02.2012 - 16:41
Kategori: Ekonomi

Son 10 yılda Türkiye'ye çok büyük yatırım yaptıklarını açıklayan Renault Euromed Başkanı bu sayede Türkiye'nin stratejik üretici haline geldiğini söyledi

Görevini 1 Kasım’da devredecek olan Renault Euromed Bölgesi Başkanı Jacques Chauvet, Türkiye’nin Fransız şirket açısından stratejik önemde bir ülke olduğunu belirterek, yüzde 100 kapasite ile çalışmaya çok yaklaştığını, 2011 yılı üretiminin 335 bin adede yükseleceğini söyledi.
2010 yılında 307 bin adetlik üretim yapılan Oyak Renault Bursa tesislerinde artık saatte 57 adet araç üretilebildiğini, amaçlarının bunu saatte 60 adede çıkarmak olduğunu belirten Chauvet, elektrikli Fluence üretiminin başladığını, ilk elektrikli araçların Fransa, İsrail ve Danimarka’da satışa çıkacağını dile getirdi.
Renault’nun Türkiye’de gösterdiği performans ile ilk 5 ülke arasında yer aldığını açıklayan Jacques Chauvet, “10 yıl önce Almanya, Fransa, İspanya, İngiltere ve İtalya’dan oluşan en büyük pazarlar şimdi değişti. Artık bu listede Türkiye, Brezilya ve Rusya gibi ülkeler var. Bu gelişmeyi yakalamak lazım” dedi.

Üretimin yüzde 80’i ihraç

enault’nun şimdiden yıllık 30 bin adetlik elektrikli Fluence satışını garantilediğini belirten Jacques Chavet, Türkiye’deki üretimlerinin yüzde 80’ini ihraç ettiklerini, bu plan ile de Fiat, Toyota, Ford gibi şirketlere öncülük ettiklerini ifade etti. “Biz Türkiye’yi ihracat üssü haline getiren ilk otomotiv şirketi olarak, diğer şirketlere yol gösterdik” diyen Jacques Chauvet, 2012 yılı son çeyreğinde üretimine başlanacak olan yeni Clio 4 için şu bilgileri verdi: “Yeni Clio 4 üretimi Fransa ve Türkiye fabrikalarında gerçekleşecek. Üretimin nasıl paylaşılacağı henüz belirlenmedi. Bu, biraz da Flins Fransa fabrikasında üretilecek elektrikli Clio ve Zoe modellerinin piyasada tutulup tutulmamasıyla bağlantılı olacak. O araçların üretimi arttıkça, Clio 4 üretimi Türkiye’de artacak”

Fluence Aralık’ta satışta

Elektrikli Fluence için 161 adetlik kamu siparişlerinin Aralık ayında karşılanacağını söyleyen Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, ilk müşterilerinin anlaşma imzaladıkları Ankara ve Gaziantep Büyükşehir Belediyeleri, Bolu ve Kocaeli Belediyeleri ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olduğunu açıkladı.

Kur fazla dalgalı

Türkiye’de euro’nun değerinin yüzde 30’a yakın dalgalandığına dikkat çeken Chauvet, “Bu devalüasyon ortamında üretim ve satış performanslarının yüksek olduğu bir şirketi yönetmek kolay olmuyor. Stabil rakamlar tercihimizdir. İthalatta aleyhimize dönen değerli euro, ihracatta işimize yarıyor” dedi.

ALMANLAR ŞOV YAPIYOR

Alman Başbakanı Merkel tarafından açılacak olan Frankfurt Otomobil Fuarı’nda Mercedes, BMW, Audi ve Volkswagen’in ezici üstünlüğü var
Dünyanın en önemli otomobil fuarı olarak gösterilen Frankfurt Motor Show (IAA), Almanya Başbakanı Angela Merkel tarafından yarın açılacak. 15-25 Eylül tarihleri arasında ziyaretçilerin gezebileceği fuarın yaklaşık 1 milyon kişiyi ağırlayarak rekor kırması bekleniyor. Bu yıl 64’üncüsü düzenlenen fuarda 32 ülkeden 1007 farklı şirket ürünlerini sergileyecek. 89 yeni otomobil ilk kez dünyanın karşısına çıkacak. Özellikle Alman otomobillerinin şovuna sahne olması beklenen fuarda Mercedes, BMW ve Audi’nin önemli yenilikleri dikkat çekiyor. Frankfurt’ta sergilenecek otomobiller arasında Audi A5, A6 Avant, A8 Hybrid, R8 Spyder GT, Audi Urban Concept, BMW yeni 1 Serisi, M5, 6 Serisi, Mini Coupe, i3 ve i8 konsept modeller, Mercedes yeni B Serisi, yeni M Sınıfı, SLS AMG Roadster, SLK 250 CDI, SLK 55 AMG ve F 125 deney otomobili de var. Amerika ve Avrupa’nın en güçlü kuruluşlarından Ford EVOS konsept otomobiliyle birlikte Ford Focus ECOnetic, Ford Focus ST ve Fiesta ST gibi modelleri sergileyecek.

Opel, Porsche ve VW

Merkezi  Almanya’nın Russelsheim şehrinde bulunan Amerikalı GM ile ortak olan Opel’de ise Opel Zafira Tourer, Opel Astra GTC ve Opel Combo’nun dünya prömiyerleri yapılacak. Menzili uzatılmış Opel Ampera da fuarın konukları arasında. Almanların prestijli spor otomobil markası Porsche, yeni 911 Carrera modeline odaklanmış durumda. Porshce ayrıca ilk kez dizel Panamera modelini tanıtacak. Avrupa’nın en büyük otomobil üreticisi olan Volkswagen bu yılki fuarda da küçük sınıftaki modeli Up’ı gösteriyor. Volkswagen Up’ın piyasaya sunulduktan sonra 1 yıl içinde 300 bin adetlik satış rakamına ulaşması bekleniyor. Ayrıca tek koltuklu elektrikli modeli NILS de görücüye çıkacak.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları