loading
close
SON DAKİKALAR

Reuters: Erdoğan Ankara'yı kaybedebilir

Reuters: Erdoğan Ankara'yı kaybedebilir
Tarih: 29.03.2019 - 08:44
Kategori: Dünya

Haber ajansı Reuters, Türkiye'de yapılacak yerel seçimlerle ilgili bir haber derledi. Türkiye'de farklı sektörlerde çalışan isimlerden görüş alan Reuters muhabirleri, hazırladıkları habere "Ekonomik krizden beri yapılacak olan ilk seçimde Erdoğan Ankara'yı kaybedebilir" başlığını attı....

T24'ün Reuters'ın haber ajansından aktardığına göre 20 senedir AKP'ye oy verdiğini söyleyen İsmail Akın, ekonomik şartlardan dolayı borca girdiğini ve dükkanını kapamak zorunda kaldığını, bu yüzden de bu seçimde ana muhalefet adayına oy vereceğini söyledi.

Reuters'ın haberinde anketlere de dikkat çekildi. Anketlere göre AKP'nin İstanbul'u ufak bir farkla elinde tutmayı başardığı ancak Ankara'yı kaybettiği belirtildi. Konu ile ilgili konuşan Murat Yetkin, "Başkenti, Türkiye'nin büyük şehirlerinden birini kaybetmenin psikolojik unsuru seçmende 'gerilemenin başladığı' algısını yaratabilir." dedi.

Haberinde ekonomiye geniş yer ayıran Reuters, Orhan Akkaya isimli bir yerel işletme sahibi ile de görüştü. Akkaya, "Üretim yok. Yiyecek tezgahları açtılar, Erdoğan ekonomiyi yiyecek tezgahlarıyla mı düzeltecek? Ülkeyi bitirdiler" dedi.

Reuters muhabirleri Ankara'da 50'den fazla seçmen ile röportaj yaptıklarını, bu kişilerin içinde birçok Erdoğan'a "ders vermek" isteyen uzun sureli AKP seçmeni olduğunu belirtti.

Millet İttifakı'nın Ankara adayı Mansur Yavaş da seçim çalışmaları sırasında Reuters'a konuştu. Yavaş, Ankara'yı "kazanacağını" çünkü rakibinin" halkın ekonomik problemlerini görmezden geldiğini" ifade etti. Yavaş, "Ankara'nın çektiği ekonomik zorlukları görmüyorlar. Gelip esnafla konuşmuyorlar" dedi.

Muhabirlere ismini paylaşmayan bir AKP yetkilisi de konuştu. AKP yetkilisi; "Ekonomimizde beklediğimiz olmadı, bu bir gerçek. Ekonomi eskiden güçlü noktamızken şimdi zayıf noktamız dedi ve ekledi: "Ankara'da büyük bir kayıp olursa AKP'nin ciddi problemler yaşayacağı bir döneme girebiliriz" diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları