loading
close
SON DAKİKALAR

Riva’nın en değerli arazileri satılıyor!

Riva’nın en değerli arazileri satılıyor!
Tarih: 20.09.2018 - 09:04
Kategori: Gündem

Hazine’ye ait toplam 34 bin 312 metrekarelik Riva’nın en değerli arazisi ihaleye çıkartıldı. Özelleştirilmek istenen arazi daha önce de ihaleye çıkartılmıştı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı; (ÖİB) Maliye Hazinesi’ne ait, İstanbul Beykoz’daki Çayağzı (Riva) Mahallesi’nde bulunan 17 bin 687 metrekarelik alan ile 16 bin 625 metrekarelik taşınmazı, ‘satış’ yöntemiyle ihaleye çıkarttı. BirGün'den Uğur Şahin'in haberine göre; 49 yıllığına işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilecek arazi, bölgenin en değerli arazisi konumunda.

İhaleye ilişkin son teklif tarihi 18 Ekim olarak belirlenirken; Riva’daki kamu arazisi, ‘Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ yoluna oldukça yakın. Deniz kenarı ve ormanlık alana komşu olan; ihale konusu arazilerden birinde, 186 odalı otel bulunuyor. 2009 yılından bu yana bir holdinge bağlı şirket tarafından işletilen otel, daha önce de Milli Takım’ın oteli olarak hizmet vermişti. Oldukça geniş bir alan üzerine kurulu otel, denize sıfır konumda ve plajıyla dikkat çekiyor.

Defalarca ihaleye çıkmıştı

Ancak Beykoz Riva’daki arazi daha önce defalarca ihaleye çıkartılmış, yeterli teklifler gelmeyince ihaleler düşmüştü. 9 Ağustos 2017’deki ihalede, söz konusu arazi için belirlenen değer 71 milyon TL olarak açıklanmıştı. İki firmanın katıldığı ihalede, verilen teklifler 71 milyon TL’nin altında olduğu için ihale düşmüştü. Bu tarihten itibaren de arazi ihaleye çıkartılmıştı.

***

Satmaktan vazgeçmediler!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesinde birçok özelleştirme ilanı yer alıyor. Sitedeki bilgilere göre; Hazine’ye ait son derece önemli araziler özelleştirilmek isteniyor. Bunlardan bazıları şöyle:

-Antalya’nın Manavgat ilçesinde Kemer Mahallesi’nde bulunan 4.762 metrekarelik alan.

- Muğla’nın Bodrum ilçesinde Yahşi Mahallesi’ndeki 64.134.59 m², alan. Yine Bodrum’un Türkbükü Mahallesi’ndeki 8.185.34 metrekarelik arazi.

- Aydın’ın Didim ilçesinde bulunan 35 adet taşınmaz.

-İstanbul’un Şile ilçesindeki Balibey Mahallesi’nde toplam 53.723.00 metrekarelik alan ile Çayırbaşı Mahallesi’ne kayıtlı 39.716.49 metrekarelik alan.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları