loading
close
SON DAKİKALAR

Rize'de 'ıslah ediyoruz' dedikleri ırmağa beton döktüler

Rize'de 'ıslah ediyoruz' dedikleri ırmağa beton döktüler
Tarih: 24.05.2020 - 15:10
Kategori: Çevre

Rize Fındıklı'da Paçva Irmağı'na ıslah ediyoruz deyip beton döktüler.

Rize'nin Fındıklı ilçesindeki Paçva Irmağı'na Devlet Su İşleri'nin (DSİ) 'ıslah çalışması yapıyoruz' deyip beton döktüğü ortaya çıktı. 

Gazeteci Ömer Şan, sosyal medya hesabından beton dökülmüş Paçva Irmağı görüntülerini paylaştı. Şan, "Hayata düşmanlar! Rize Fındıklı Yenimahalle Paçva Irmağı... DSİ, dereye ıslah yapıyor! 10 günü aşkın çalışılıyor, dere yatağına beton atılıyor ve ortaya bu çıkıyor" ifadelerini kullandı.

Fındıklı Belediyesi de konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Açıklamada, "Geçmiş dönem belediye döneminde Devlet Su İşleri ile projelendirilen ve bu dönem bizlerden yer teslimi dahi almadan yapımına başlanan yerle ilgili Belediye Başkanımız ve mahalle heyeti gerekli itirazlarda bulunarak çalışmalarını başlatmıştır" denildi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Rıza Taşçı

Fındıklı Elakre mevkii Elakre deresine de islah adı altında beton dökülürken keşke Paçvaya itiraz edenler orada da tepkilerini gösterselerdi. Paçva çaylıklara yenilmiş bölge iken, Elakre ormanı ve yerleşimden uzak olması sebebi ile korunması öncelikli bir bölge idi. Bölgede ceylan ve pek çok yabani hayvan hala varlığını sürdürebiliyordu. Sayın Bekaroğlu'nun kendi mahallesine gösterdiği ilgisini tüm Fındıklıya göstermesini dilerdik.

25.05.2020, 09:40
Yorum Yap

Facebook Yorumları