loading
close
SON DAKİKALAR

Rize'deki sel felaketinde bir kişi hayatını kaybetti

Rize'deki sel felaketinde bir kişi hayatını kaybetti
Tarih: 28.09.2017 - 07:30
Kategori: Gündem

Rize’nin Çayeli ilçesi’ne bağlı Gürpınar Köyü’nde sağanak yağmurun ardından oluşan sel nedeniyle çöken evin enkazı altında kalan bir kişi öldü, 1 kişi de yaralı çıkarıldı.

Rize’nin Çayeli ilçesine bağlı Gürpınar Köyü’nde sağanak yağmurun ardından oluşan sel nedeniyle çöken evin enkazı altında kalan 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralı çıkarıldı. Selden dolayı mahsur kalan 10 kişiyi kurtarmak için ise bölgeye arama- kurtarma ekipleri sevk edildi.

İKİ İLÇEDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çamlıhemşin ve Hemşin ilçelerinde şiddetli yağış yüzünden bazı yollarda toprak kaymaları meydana geldiğini söyledi. Bektaş, ulaşımdaki aksamalar yüzünden iki ilçede taşımalı eğitime bir gün ara verildiğini belirtti.

Rizedeki sel felaketinde bir kişi hayatını kaybettiÇamlıhemşin-Rize karayolu 10 km’sinde meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı. Ulaşıma kapalı yolu açma çalışmaları sürerken, bölgede bugün yağışın şiddetini arttıracağı öğrenildi.

Çayeli ilçesi, Kaptanpaşa Köyü'nde de şiddetli yağış sel ve heyelanlara neden olurken, Gülpınar Köyü'nde heyelan tehlikesi nedeniyle tedbir amacıyla boşaltılan bir ev yıkıldı. Olayda ölen ve yaralanan olmazken, her iki ilçeye bağlı çok sayıda köy yolu şiddetli yağış ve heyelanlar nedeniyle zarar gördü.

DHA-AA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları