loading
Yükleniyor
close
SON DAKİKALAR
Son DakikaSon Dakika
• Kemal Kılıçdaroğlu: Bu mesele yalnızca Vahap Seçer’in meselesi değildir. Hukukun kişiye, partiye, soyadına göre uygulandığı bir ülkede hiç kimse kendisini güvende hissedemez! • Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM 28. Dönem 5. Yasama Yılı açılışında konuştu: içinde bulunduğumuz dönem, bir anayasa teşebbüsü için belki de en ideal dönemdir! • Numan Kurtulmuş, 28. Dönem 5. Yasama Yılı açılış konuşmasında; sivil ve katılımcı bir anayasa ihtiyacı hepimiz için milletimiz için ertelenemez bir sorumluluktur! • TBMM’nin 28’inci Dönem, 5. Yasama Yılı, TBMM Genel Kurulu’nda düzenlenen özel oturumla açıldı • İBB Davası’nda 4 tahliye kararı verilirken, Ekrem İmamoğlu: Bizi sadece millet yargılayacak. Fon vurguncularını tutuklasınlar! • AKP'li Hayati Yazıcı'dan oğlu Mustafa Yazıcı hakkındaki fon soruşturması iddialarına yanıt: İtibar suikastına müsaade etmem! • Soma’da maden ocağında göçük: 7 kayıp işçiden ikisi sağ, ikisi ölü çıkarıldı; üç işçi aranıyor! • Merkez Bankası'ndan zorunlu karşılık düzenlemesi: KOBİ kredilerinde büyüme sınırı yüzde 5'e çıkarıldı • İBB'ye yönelik Silivri'de görülen 'yolsuzluk' davasında ikinci celsenin 26. günü Murat Abbas ve Yakup Öner'in aralarında olduğu tutuksuz 4 sanık ifade verdi (tüm ifadeler haberde) • İBB'ye yönelik Silivri'de görülen 'yolsuzluk' davasında ikinci celsenin 25. günü tutuksuz 11 sanık ifade verdi (tüm ifadeler haberde)

RTÜK karar alamaz noktaya geldi

RTÜK karar alamaz noktaya geldi
Tarih: 31.08.2015 - 22:46
Kategori: Gündem

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nda henüz başkanlık düğümü çözülemezken şimdi de 'karar yeter sayısı' sorunu ortaya çıktı.

CHP'li RTÜK üyesi Ali Öztunç'un 1 Kasım seçimlerinde aday adayı olmak üzere istifa etmesi, RTÜK'ün kilitlenmesi anlamına geldiği yorumu yapıldı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), başkanlık seçiminde altıncı toplantıda da sonuç alamazken, 2 Eylül'de yeniden toplanacak. Ancak bu toplantı öncesinde şimdi de RTÜK üye sayısı Ali Öztunç'un istifasıyla 8'e düştü. Yasa gereği kurulda karar alınabilmesi için 5 üyenin oyu gerekiyor. Kurulda AKP'nin 4, CHP'nin 2, MHP'nin 2 ve HDP'nin 1 üyesi bulunuyor.

RTÜK Üyesi Süleyman Demirkan, Türkiye'nin 1 Kasım'da kritik bir seçime gittiğini belirterek, "Bu süreçte yayınların izlenmesi, ihlallerin cezalandırılması, bunların Yüksek Seçim Kurulu'na bildirilmesi açısından Kurul'a acilen bir üyenin seçilmesi gerekiyor. Aksi halde kritik kararlarda 4'e 4 kalınır ki; bu da karar alınamaması, kurulun kilitlenmesi anlamına gelir. Bu nedenle TBMM'nin acilen Anayasal bir kurum olan RTÜK'e üye seçimini sonuçlandırması gerekir" diye konuştu.

6 TOPLANTIDA BAŞKAN SEÇİLEMEDİ 
 
RTÜK, en yaşlı üye olan Arif Fırtına başkanlığında toplanırken; başkanlık seçimi 6 toplantıda da sonuç vermedi.
AKP kontenjanından seçilen İlhan Yerlikaya, MHP kontenjanından seçilen Esat Çıplak ve HDP kontenjanından seçilen Ersin Öngel, yeterli oyu alamadığı için geçen haftaki toplantıda da başkan seçilemedi. Üst Kurul, başkanlık seçimi için yedinci defa 2 Eylül Çarşamba günü toplanacak.

Aysel Alp - Hürriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları