loading
close
SON DAKİKALAR

RTÜK tarihinde ilk: RTÜK'ün AKP'li başkanı istedi, Faruk Bildirici'nin üyeliği düşürüldü

RTÜK tarihinde ilk: RTÜK'ün AKP'li başkanı istedi, Faruk Bildirici'nin üyeliği düşürüldü
Tarih: 31.10.2019 - 15:03
Kategori: Gündem

RTÜK Başkan Ebubekir Şahin’in talimatıyla toplanan RTÜK, CHP kontenjanından seçilen Faruk Bildirici’nin üyeliğini düşürdü.

25 yıllık RTÜK tarihinde bir ilk olan durumla ilgili Faruk Bildirici sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bildirici, "Başkanın hukuksuz olarak üç yerde birden görev almasına karşı çıktığım, yanlışları eleştirdiğim ve kamuoyuna duyurduğum için RTÜK üyeliğimin düşürülmesi teklif edildi" dedi.

Üyeliği düşürüldü

Yapılan görüşme sonrasında Bildirici'nin üyeliği düşürüldü. CHP'nin RTÜK üyesi İlhan Taşçı konuya ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı. Taşçı, "RTÜK Üst Kurulu toplantısı şimdi bitti. Sayın @farukbildirici'nin üyeliği 2’ye karşı 6 üyenin oyuyla düşürüldü. Bu karar demokrasiye ağır darbe, muhalefete yönelik de tahammülsüzlüğün kanıtıdır. Verilen karar hukuken yok hükmündedir. Bunun hukuki ve siyasi sonuçları olacaktır. TBMM Genel Kurulunda tüm üyelerin oylarıyla seçilen bir üye, Üst Kurulda 6 üyenin el kaldırmasıyla düşürülüyorsa RTÜK kendisini TBMM’nin ve Milli İradenin üzerinde görüyor demektir. Verilen karar, oy veren milletvekillerinin iradesini, Meclisin tercihini hiçe saymaktır. RTÜK’teki mücadelemiz dün olduğu gibi yarın da aynı inanç ve kararlılıkla sürecektir. Bizlerin buradaki varlık nedeni, bizleri seçen iradeye yakışır biçimde demokrasiyi, düşünce özgürlüğünü ve insan haklarını sonuna kadar en gür sesle savunmaktır. Savunamaya da devam edeceğiz" dedi.

Bildirici: Yargıya taşıyacağım

Karar sonrası Faruk Bildirici bir açıklama yaptı. Bildirici, "Hukukzuluk galip geldi. RTÜK üyeliğimi süşürme kararı verdiler. Muhalefet yapmanın bedeli üyeliğimin düşürülmesi oldu. Bu tahammülsüzlüğü, hukuksuzluğu, anti demokratik kararı yargıya götüreceğim" dedi.

Bildirici'nin karar öncesi yaptığı açıklama ise şöyleydi:

"Başkanın hukuksuz olarak üç yerde birden görev almasına karşı çıktığım, yanlışları eleştirdiğim ve kamuoyuna duyurduğum için RTÜK üyeliğimin düşürülmesi teklif edildi. 

RTÜK’ün 25 yıllık tarihinde ilk

Üst Kurul toplantısında şu anda Başkan Şahin’in üyeliğimin düşürülmesi önerisinin gündeme alınması görüşülüyor. Yasa gereği ben salondan çıkarıldığım için beni CHP kontenjanından seçilen İlhan Taşçı savunuyor.

Tehlikeli bir yol açılıyor

Üyeliğimin düşürülmesi mücadelemi etkilemez ancak anti demokratik bir yol açılmış olur. Beş oyu bulan taraf susturmak istediği muhalif üyeyi kuruldan atabilir. RTÜK’te muhalefete izin vermeyen, siyasi iktidarın uzantısı ve tek sesli bir dönem başlar."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları