loading
close
SON DAKİKALAR

RTÜK'ten eşcinsel açılım

RTÜK'ten eşcinsel açılım
Tarih: 16.05.2012 - 12:51
Kategori: Medya

Modacı Cemil İpekçi'nin televizyonda eşcinsel birlikteliği savunan açıklamaları, RTÜK tarafından cezaya gerek görmedi...

RTÜK ’ün son toplantısında Habertürk TV’de 10 Şubat günü yayınlanan ve Cemil İpekçi’nin konuk olduğu ‘’Alt-Üst muhabbet’’ adlı program ele alındı. Programda İpekçi, ‘’Evlilik artık çok geride kalmış bir kavram. Benimle birlikte olan erkek arkadaşım, yıllar sonra bir bayanla evlendi. Onunla evliyken, benimle de 5 yıl birlikte yaşadı. Bu dönemde ben, erkek arkadaşımın gözünde çok daha kıymetli oldum.’’ dedi.

Ahlak anlayışı
Gazeteport'un haberine göre, RTÜK İzleme Dairesi, program hakkında hazırladığı raporda, ‘’Türk toplumunun değer yargıları ve ahlak anlayışı göz ardı edilmektedir. Hemcinslerin birbirleri ile olan cinsel birliktelikleri, aile mefhumunu zedeler ve toplumsal bir dejenerasyona sebebiyet verebilir. Metres hayatı, eşcinsellik, aldatma gibi ilişkilerin olağan bir durum gibi gösterilmeye çalışılması, aile kurumunu yıpratmaya yönelik bir uygulamadır’’ görüşünü savundu ve ceza istedi.

Raporu inceleyen RTÜK üyeleri ise, programda "Toplumun millî ve manevî değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırılık’’ bulmadı. Habertürk TV’ye cezaya da gerek görmedi . Kararda ‘’Bu yayının ifade özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiği düşüncesiyle mevzuat ihlali yapılmadığı, kanaatine varılmıştır’’ denildi.

Gazeteport

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları