loading
close
SON DAKİKALAR

'Rumlar için Türkiye saplantı, Ruslar güvence'

'Rumlar için Türkiye saplantı, Ruslar güvence'
Tarih: 19.06.2012 - 17:11
Kategori: Dünya

AB üyesi Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde giderek artan Rus varlığının önemli bir noktaya ulaştığına dikkat çekiliyor...

AB üyesi Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde giderek artan Rus varlığının önemli bir noktaya ulaştığına dikkat çekiliyor. New York Times, Rum kesiminde büyük ölçüde artmış olan Rusya varlığının çok açık olduğunu vurgulayarak, Rum kesimi için Türk varlığının bir saplantı olduğunu, Rus desteğinin ise bir güvenlik duygusu sağladığını yazdı.

ABD'nin saygın gazetesi New York Times, Rum kesiminde marketlerden turizme büyük ölçüde artmış olan Rusya varlığının çok açık olduğuna dikkat çekerek, Yunanistan'da yaşanan ekonomik krizden etkilenen Güney Kıbrıs'ta birçok kişinin, Avrupa Birliği'nden ve Almanya'dan daha çok Moskova'nın, Rum kesimini kurtarması umudunun olduğu belirtti.

Analistlerin, 1 Temmuz'da AB Dönem Başkanı olacak Güney Kıbrıs'ın,Kremlin'in bir vassalı olması tehdidi konusundaki uyarılarına yer verilen haberde, Güney Kıbrıs'ın önde gelen analisti Fiona Mullen'in, "Kıbrıs'ın, AB'nin mi Rusya'nın mı üyesi olmak istediğine karar vermesi gerekli" yorumu yansıtıldı.

NYT, Rum kesimi için Türk varlığının bir saplantı olduğu, Rus desteğinin ise bir güvenlik duygusu sağladığı yorumunu yaparak, Avrupa İşleri'nden sorumlu Bakan Yardımcısı Andreas D. Mavroyiannis'in, Güney Kıbrıs'ın doğuya değil batıya baktığını söylediğini aktardı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları