loading
close
SON DAKİKALAR

Rumlar'a gereğini yaparız

Rumlar'a gereğini yaparız
Tarih: 11.02.2012 - 23:13
Kategori: Siyaset

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, BM’ye sert sözlerle yüklendi

“Açık söylemek zorundaydım ki; BM bugün insanlığın umutlarını insanlığın geleceğini tehdit eden korkulara galip kılacak bir liderlik sergileyemiyor” diyen Erdoğan, özetle şunları kaydetti:
BM’NİN VİZYONU YENİLENMELİ: BM, belli ülkelerin çıkarları ve vesayeti istikametinde değil, bütün insanlığın hukukunu korumayı esas almak üzere yeniden yapılanmak ve vizyonunu yenilemek zorundadır.
İSRAİL’E SESSİZLİK NEDEN?: BM Güvenlik Konseyi’nin bağlayıcı nitelikteki 89 kararına İsrail uymamıştır. Ayrıca BM Genel Kurulu’nun aldığı fakat İsrail’in hiçe saydığı yüzlerce karar vardır. Daha da acısı, BM, Filistin halkının yaşadığı insanlık dramının sona ermesini sağlayacak hiçbir adımı atamayacak kadar aciz kalmaktadır. BM Güvenlik Konseyi farklı ülkeler için bu tür yaptırım kararları aldığı zaman bu kararlara uymayanlara aynen İsrail’e uyguladığı gibi sessiz mi kalıyor? Rahatlıkla fosfor bombasını kullanan İsrail, atom bombasını bulunduran İsrail, buna karşı bir yaptırım yok ama çevrede böyle bir havayı hissettikleri anda nasıl yaptırım yaparız bunun gayreti içerisine giriliyor. Adalet bu mu, bu sorulmaz mı?

RUMLAR ÇABA SARFETMELİ: Kıbrıs Rum yönetimi sadece adada değil, tüm bölgede gerginliğe neden olabilecek bu girişimlerinin durdurulması yönünde etkin çaba sarf etmeleridir.  Aksi takdirde biz de gereğini yapacağız. Rum tarafının kendi başına deniz yetki alanları belirlemeye, bu alanlarda petrol ve doğalgaz aramaya kalkışması, zamanlaması ve muhtemel sonuçları bakımından son derece sorumsuz bir davranıştır.
SURİYE BAĞ KOPUYOR: Dökülen her damla kan, Suriye liderliğiyle halkının arasındaki bağı koparmaktadır. Suriye’de halkların demokratik taleplerini desteklemeye ve rejimleri bu yönde adımlar atmaya teşvik etmeye devam edeceğiz.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları